Luni în cadrul unui eveniment dedicat, Apple a prezentat publicului larg primul ceas inteligent din istoria companiei (despre care am mai scris aici), precum și noua serie de laptop-uri MacBook. După cum bine știți, AppleWatch este fi disponibil în trei modele distincte (Watch, Sport și Edition) iar prețurile pot varia de la 349$ până la 17.000$ în funcție de modelul ales și cureaua cu care este accesorizat device-ul.
După cum era de așteptat, foarte multe persoane critică device-ul prezentat de Apple datorită autonomiei scăzute a bateriei (aproximativ 18 ore) și datorită spațiul mic de stocare (din 8 GB disponibili, utilizatorul poate folosi doar 2 GB pentru stocarea conținutului multimedia, restul fiind ocupat de sistemul de operare și aplicații). Nu a fost uitat nici prețul de achiziție care este destul de mare, însă fanii Apple s-au obișnuit cu produse premium comercializate la prețuri mari. Trebuie menționat că Apple a intrat într-o competiție foarte serioasă alături de alte device-uri asemănătoare. SmartWatch-urile cu sistem de operare Android Wear prezentate de Huawei, LG, HP și Motorola reprezintă o competiție cu adevărat redutabilă pentru device-ul AppleWatch.
Totuși, smartwatch-ul prezentat de Apple se diferențiază la anumite capitole față de device-urile Android. Mai jos aveți o listă cu 10 lucruri pe care ceasul inteligent AppleWatch le poate face iar dispozitivele Android nu.
AppleWatch vs Android Watch
- Utilizatorul ceasului inteligent AppleWatch poate trimite în timp real informații referitoare la propriul ritm cardiac unui alt utilizator.
- AppleWatch are un buton dedicat amplasat în partea dreaptă a carcasei exterioare cu care utilizatorul poate naviga mult mai ușor prin meniu și aplicații.
- Posesorul ceasului inteligent AppleWatch poate realiza un desen sau o caricatură pe care ulterior o poate partaja cu alți utilizatori AppleWatch.
- Utilizatorul AppleWatch poate trimite în timp real altor utilizatori vibrații personalizate la încheietura mâinii.
- SmartWatch-ul oferă posesorului posibilitatea de a adăuga informații noi (biți) în aplicații precum Vremea.
- Ca și device-urile iPhone 6 și iPhone 6 Plus, AppleWatch este capabil să efectueze rapid și simplu plăți electronice prin terminalele NFC.
- Utilizatorul AppleWatch poate răspunde la un mesaj text cu o înregistrare audio.
- Bateria modelului AppleWatch Edition (realizat din aur) poate fi alimentată cu ajutorul cutiei luxoase din piele în care vine inițial smartwatch-ul.
- AppleWatch afișează toate aplicațiile și pictogramele în ecranul principal.
- Datorită senzorului de presiune integrat în display, ceasul inteligent distinge atingerile ușoare față de cele pronunțate ale degetului. De exemplu, la o atinge mai pronunțată a degetului, ceasul va afișa meniul aplicației muzică.
Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi!
Pai iti cumperi AppleWatch in primul rand pentru brand si apoi pentru caracteristici.. nu ?
Cumperi pentru experienta de utilizare, pentru faptul ca te simti premium