Cel mai frumos smartwatch a fost lansat de Huawei

huawei-smartwatch-2015 (16)

 

În timp ce piața accesoriilor tech a explodat în ultimul an, marii producători s-au chinuit să lanseze produsul perfect care să prindă cu adevărat la public. Fie că vorbim de ceasuri sau brățări inteligente, până în prezent nici un produs nu a rupt gura târgului așa cum probabil plănuiau producătorii. Până la urmă ca un produs să aibă cu adevărat succes în rândul consumatorilor de tehnologie, trebuie să îi reamintească utilizatorului de fiecare dată când îl folosește, faptul că și-a meritat banii și nu reprezintă un simplu moft.

Compania Huawei a prezentat cu ocazia Word Mobile Congres primul ceas inteligent din portofoliu. Mulți jurnaliști prezenți la eveniment au declarat că smartwatch-ul prezentat de chinezi este la ora actuală cel mai frumos ceas inteligent de pe piață. Chiar dacă numele producătorului chinez nu prezintă deocamdată încredere în rândul persoanelor care nu sunt pasionate de tehnologie, Huawei promite să nu dezamăgească cu noul device.

huawei-smartwatch-2015 (20)

Smartwatch-ul are un display AMOLED de 42 mm, cu o rezoluție de 286 de pixeli, care potrivit descrierii din timpul prezentării, reprezintă ce-a mai bună soluție din punct de vedere al design-ului și a funcționalității. Chiar dacă pare puțin mai solid, smartwatch-ul se potrivește foarte bine atât la încheietura gingașă a unei doamne, cât și la încheietura unui bărbat. Iar la acest capitol device-ul produs de Huawei are cu siguranță un plus, deoarece majoritatea smartwatch-urilor apărute pe piață par destinate mai degrabă bărbaților.

Rama exterioară care încadrează display-ul este foarte robustă și va fi disponibilă în trei culori: argintiu, negru și auriu. Pentru prima dată display-ul unui ceas inteligent este protejat în totalitate de o sticlă din safir, nu cu inserții de safir. Utilizatorul își va putea personaliza ceasul inteligent în funcție de propriile preferințe, astfel acesta va putea alege dintr-o varietate mare de curele disponibile: de piele, oțel inoxidabil și plastic.

Device-ul va rula sistemul de operare Android Wear, acesta fiind special optimizat de Google pentru ceasurile inteligente. Bineînțeles că nu vor lipsi aplicațiile hărți, vremea, ritm cardiac, notificări, calendar, email, mesaje și apeluri. Ceasul inteligent are conectivitate WiFi și Bluetooth, plus 4 GB spațiu de stocare.

Pentru a avea un aspect cât mai clasic dar și puțin sport, Huawei a optat pentru un display circular iar la exteriorul cadranului a mai fost adăugat un buton, prin care se poate naviga și selecta mai ușor meniul. În partea inferioară se află  poziționat senzorul pentru înregistrarea ritmului cardiac. Design-ul ceasului inteligent se poate schimba foarte ușor și cu ajutorul curelei dar și cu ajutorul softului. Producătorul chinez a pus la dispoziția utilizatorului o serie de layout-uri care transformă ceasul printr-o simplă atingere a ecranului tactil.

Deocamdată nu a fost anunțat prețul la care va putea fi achiziționat smartwatch-ul, însă Huawei a promis că vor fi pregătiți să expedieze device-ul începând cu luna iulie.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi!

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

6 Responses

  1. Alexandra Stancic says:

    Sunt curioasa care va fi pretul de comercializare… 🙂

  2. Alex Strageru says:

    Chiar este un smartwatch frumos. Din cate am inteles Huawei a rezolvat si problema bateriei

  1. March 11, 2015

    […] alte device-uri asemănătoare. SmartWatch-urile cu sistem de operare Android Wear prezentate de Huawei, LG, HP și Motorola reprezintă o competiție cu adevărat redutabilă pentru device-ul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *