Apple întârzie lansarea ceasului inteligent din cauza bateriei

 

apple wach 01

Chiar dacă în timpul prezentării oficiale din septembrie reprezentanții Apple au dat asigurări că ceasul inteligent AppleWatch va trebui încărcat doar o singură dată pe zi, conform ultimelor zvonuri se pare că nu ar fi deloc așa. Persoane apropiate companiei din Cupertino au declarat că AppleWatch nu atinge performanțele vizate inițial de Apple.

Din cauza procesorului puternic și a ecranului de înaltă calitate, durata de funcționare a bateriei a fost afectată destul de serios. Procesorul intitulat A1 (având numele de cod SkiHill) atinge performanțe asemănătoare cu cipul regăsit la generația a cincea de iPod-uri, în timp ce ecranul Retina este capabil să redea conținut multimedia fără probleme la 60 de cadre pe secundă. Ei bine, toată performanța pe care inginerii de la Apple au înglobat-o în noul device se pare că are și un dezavantaj: Bateria device-ului nu rezistă mai mult de 4 ore în condiții de folosire intensivă, sau 19 în modul de folosire alternativă.

Apple a testat serios autonomia bateriei, iar conform ultimelor rapoarte, aplicațiile de tip third-party consumă complect bateria smartwatch-ului în doar 2.5 ore, iar aplicațiile standard în 3.5 ore. În cazul utilizării aplicației dedicate  pentru fitness, bateria rezistă aproximativ 4 ore.

Chiar dacă bateria se descarcă destul de repede, reprezentanții Apple mizează pe faptul că utilizatorii nu vor folosi intensiv ceasul, iar dacă ecranul device-ului nu este activ se economisește foarte multă baterie.

Problema bateriei slabe a fost și rămâne pentru Apple o mare bătaie de cap. Datorită acestui impediment, Apple a luat decizia de a amâna momentan lansarea mult așteptatului device (inițial aceștia au declarat că smartwatch-ul va fi disponibil spre finalul anului 2014 și începutul lui 2015).

Pentru a avea o opinie pertinentă vis a vis de funcționarea smartwatch-ului în condiții de utilizare normale, reprezentanții Apple au expediat aproximativ 3000 de bucăți mai multor persoane care trebuie să ofere rapoarte privitoare la performanțele și experiența de utilizare a noului produs.

Apple a prezentat pentru prima dată publicului larg ceasul inteligent AppleWatch în septembrie, în cadrul unui eveniment dedicat. Conform ultimelor declarații venite din partea Apple, ceasul inteligent va putea fi comercializat începând cu finalul lunii Martie.

Până la lansarea oficială vă puteți delecta cu prima “clonă oficială” a ceasului AppleWatch prezentată la CES2015.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *