Vezi care este numărul IMPRESIONANT al utilizatorilor Android

În ultimii patru ani, Google a înregistrat peste 1.5 miliarde de utilizatori noi, depășind astfel rivalii tradiționali Windows (Microsoft) și iOS (Apple).

În cadrul conferinței anuale I/O dedicată programatorilor entuziaști, Google a anunțat numărul impresionant al utilizatori activi ce folosesc terminale cu sistem de operare Android. Nu mai puțin de 2.5 miliarde de utilizatori folosesc sistemul de operare dezvoltat de Google, plasând astfel gigantul american direct pe prima poziție, devansând rivalii Windows și iOS.

Apple a declarat în Ianuarie că peste 900 de milioane de utilizatori folosesc device-uri iPhone, iar numărul utilizatorilor care întrebuințează toată suita de produse oferită de companie (macOS, iOS etc), a depășit 1.4 miliarde de utilizatori.

Microsoft, a declarat la finele anului trecut că numărul persoanelor care utilizează sistemul de operare Windows 10 a atins pragul de 800 milioane.

Ultimul raport Google în privința numărului de utilizatori care folosesc sistemul de operare Android a fost făcut public în 2017, compania raportând peste 2 miliarde de utilizatori.

Altă statistică interesantă arată că Android – 9.0 Pie rulează pe aproximativ 10% din device-urile cu sistem de operare Android.

Tot în cadrul aceleași conferințe, Google a anunțat dezvoltarea unui nou instrument dedicat persoanelor cu dizabilitati. Astfel, persoanele care suferă de deficiențe de auz, vor avea posibilitatea de a activa opțiunea “subtitrare”. Practic, interacțiunea individului cu telefonul va fi facilitată cu ajutorul unor subtitrări care vor înlocui toate mesajele audio, facilitând experiența de utilizare a deviceului.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *