Respiră puțină cultură în fiecare zi! Vezi cea mai interesantă extensie pentru Chrome

Still Life with Lemonss

Te-ai săturat să accesezi de fiecare dată aceeași fereastră albă în browser-ul Chrome? Google a venit în ajutorul tău cu o nouă extensie interesantă!

Gigantul din Redmond a lansat o nouă extensie, intitulată ArtProjects, prin care browser-ul Chrome va reda cele mai cunoscute lucrări artistice și tablouri clasice. Capodoperele senzaționale care sunt expuse în muzeele prestigioase din întreaga lume sau în colecții private, pot fi privite de acum și din fața micului ecran.

Extensia adăugată de Google în magazinul virtual poate fi setată să afișeze altă pictură la fiecare accesare a browser-ului sau când se deschide o fereastră nouă. Astfel, în funcție de preferințe poți vizualiza capodoperele unor pictori precum V.Gogh, Cezanne, Vernet, Picasso sau Monet. Pentru a oferi o experiență completă utilizatorului, Google a adăugat în partea stânga-jos câteva detalii cheie despre pictura/lucrarea artistică (numele autorului, numele lucrării și locul unde este expusă), iar printr-un simplu click pe fotografie, utilizatorul este direcționat spre pagina oficială a Institutului Cultural Google, unde va afla mai multe detalii despre lucrarea respectivă.

Tablourile au fost pozate și înregistrate de Google (în propriul catalog virtual) din cele mai cunoscute muzee din lume. Fotografiile au fost realizate cu aparatură de înaltă definiție, astfel încât privitorul să poată observa până și tehnica specifică care a fost folosită de autor pentru a realiza lucrarea. Google oferă spre instalare extensia (care poate fi descărcată de aici) pentru browser-ul Chrome în mod gratuit.

Dacă tot navigăm în fiecare zi atât de mult pe internet, să o facem cu folos! Merită să ne delectăm ochii cu aceste capodopere artistice.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

2 Responses

  1. Alexandru Boca says:

    Gata l-am instalat !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *