A apărut prima clonă oficială a ceasului inteligent AppleWatch

Fake_Apple_Watch.jpg (2)

Chiar dacă Apple a prezentat primul ceas inteligent din istoria companiei (Apple Watch) în luna Septembrie (device pe care nu îl comercializează pe piață deocamdată), la târgul internațional CES 2015 din Las Vegas,a apărut la un stand misteriosul device.

Ei bine, se pare că compania chineză Hyperdon a prezentat primul “fals oficial”, dacă îl putem denumi așa, a device-ului mult așteptat de fanii Apple. Intitulat simplu A8 Smart Watch (aluzie la procesorul de ultimă generație prezentat de Apple) „ceasul inteligent” arată asemănător cu produsul veritabil, sau cel puțin așa pare la o primă vedere .

Ecranul ceasului afișează pictograme doar atunci când este pornit ( neavând funcția stand by) iar o mare parte din pictogramele care înfățișează diverse aplicații sunt doar poze asemănătoare cu aplicațiile reale a celor de la Apple. Chiar dacă are un meniu extrem de simplu, ceasul a partajat cu succes informații de pe mai multe smartphone-uri de ultimă generație. Posesorul ceasului inteligent poate iniția sau respinge apeluri telefonice, citi mesaje sau diverse notificări și poate reda conținut media (muzică). Ceasul inteligent prezentat de chinezi mai oferă și funcția “anti lost”, funcție prin care utilizatorul este informat dacă distanța dintre ceas și smartphone este prea mare, iar partajarea informațiilor nu mai este posibilă. Tot la capitolul mențiuni mai merită adăugat faptul că ceasul inteligent are integrat senzorul pedometru (care îți înregistrează numărul pașilor efectuați) și funcția stop watch.

Bateria oferă o autonomie mai mare de 180 de ore (conform producătorilor chinezi) iar încărcarea acesteia se face cu ajutorul cablului USB. Ceasul costă 30 de dolari (115 ron)  și poate fi comandat de pe internet.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Sursa foto Mashable.com

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *