MB Chronowing este noul smartwatch produs de HP

HP Chronowing smartwatch (5)

Prin august am anunțat închieierea acordului dintre Gilt și HP pentru producerea unui smartwatch de lux, iar astăzi va prezint  în mod oficial bijuteria lansată de HP.
Smartwatch-ul MB Chronoeing reprezintă rezultatul colaborării excelente dintre inginerii de la HP și designerul Michael Bastian. Ceasul are un design tradițional dar oferă utilizatorului câteva caracteristici tech: posibilitatea de a primi notificări despre email-uri, mesaje, vreme și cele mai noi informații din domeniul știrilor și al pieței financiare.

Ceasul inteligent este poate fi purtat în orice mediu întrucât este rezistent la apă și praf. Utilizatorul nu trebuie să își facă griji despre nivelul bateriei, deoarece aceasta oferă o autonomie de aproximativ șapte zile device-ului. Smartwatch-ul  poate fi controlat prin intermediul unei aplicații disponibile pentru telefoanele care utilizează sistemul de operare iOS și Android. Potențialii cumpărători mai trebuie să cunoască faptul că au la dispoziție o gamă de trei curele (piele, cauciuc și nailon) cu care pot să își personalizeze accesoriul inteligent. În afara aspectului deosebit, ceasul mai oferă posibilitatea de a controla conținutul muzical cu ajutorul butoanelor din partea dreaptă. Pe lângă funcțiile standard, MB Chronoeing oferă utilizatorului posibilitatea de a sincroniza calendarul și alarma de pe telefon.HP Chronowing smartwatch (6)
“De câte ori ați fost la o întâlnire importantă sau la o ședință și nu ați folosit telefonul pentru a vedea notificările primite ?” i-a întrebat pe jurnaliștii prezenți la eveniment designerul Basitan.  Acesta a mai adăugat: “Ceasul inteligent te face mai politicos întrucât îți va permite să arunci o privire discretă la încheietura mânii pentru a avea acces la notificările importante. Vei simți atunci când ai primit o notificare, deoarece ceasul va vibra ușor”.

Contrar așteptărilor ceasul inteligent nu va avea touchscreen (are un LCD monochrome) și nu va înregistra ritmul cardiac al utilizatorului. În apărare, designerul Michael Bastian a declarat că nu este un fan împătimit al tehnologiei, în opinia sa design-ul primează în fața caracteristicilor tech (de această parte ocupându-se inginerii de la HP).

Potrivit WSJ, smartwatch-ul  MB Chronowing va putea fi achiziționat pentru suma de 349 dolari (ediție standard) și în ediție limitată (cu ecran din safir și curea din piele de aligator) pentru suma de 649 dolari.
Mai trebuie menționat faptul că lansarea oficială a ceasului inteligent marca HP vine la câteva zile după ce Microsoft a prezentat  propriul device ușor purtabil – Microsoft band.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Nu uita de reducerile din această perioadă de la eMAG!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. March 11, 2015

    […] asemănătoare. SmartWatch-urile cu sistem de operare Android Wear prezentate de Huawei, LG, HP și Motorola reprezintă o competiție cu adevărat redutabilă pentru device-ul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *