Îți plac ceasurile elegante? LG tocmai a lansat unul!

lg-watch-urban

LG nu a mai așteptat evenimentul dedicat dispozitivelor mobile de la Barcelona (Word Mobile Congres) și a prezentat publicului larg primul smartwatch de lux. Conform descrierii de pe site-ul oficial, smartwatch-ul are un design stilat, fiind gândit special pentru utilizatorii pretențioși, cărora le pasă de accesoriul purtat.

Intitulat LG Watch Urbane, device-ul are un display circular foarte subțire, îmbinat într-o ramă din oțel inoxidabil de culoare argintie sau aurie. Pentru ca smartwatch-ul să aibă un aspect cât mai clasic și elegant, LG a optat pentru o curea din piele naturală (care poate fi schimbată de utilizator în funcție de preferințe). Ceasul este unisex, așa că poate fi purtat atât de femei cât și de bărbați fără alte ajustări. În fereastra principală smartwatch-ul afișează trei pictograme circulare în care sunt redate zilele săptămânii (sus), lunile (jos) și nivelul de baterie (stânga). În partea dreapta este afișată ziua calendaristică, iar orele, minutele și secundele sunt afișate tradițional înspre exterior.

Smartwatch-ul rulează sistemul de operare Android Wear cu interfață personalizată de LG. La fel ca și modelul precedent lansat de LG ( G Watch R), Watch Urbane are integrat senzorul ce înregistrează ritmul cardiac al utilizatorului. Chiar dacă bateria are doar 410 miliamperi, device-ul folosește o funcție interesantă care prelungește autonomia bateriei în condițiile în care display-ul afișează încontinuu ora și data. Altă caracteristică interesantă este rezistența la apă și praf, device-ul fiind certificat IP 67.

LG Watch Urbane – Specificații tehnice

Smartwatch-ul are un display P-OLED (din plastic) cu rezoluția 320×320 (245 ppi), procesor marca Snapdragon tactat la 1.2 GHz, 512 MB memorie RAM, 4 GB spațiu de stocare și senzorii: giroscop, barometru, compas și accelerometru.

Per total LG Watch Urbane nu impresionează față de alte device-uri la capitolul specificații tehnice și autonomie a bateriei, dar se observă clar faptul că LG dorește să concureze în mod direct cu smartwatch-ul oferit de Apple (Apple Watch) mai ales în categoria high-end. Mai multe informații referitoare la prețul de achiziție precum și data la care va fi disponibil device-ul, vom afla cu siguranță zilele următoare.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

3 Responses

  1. Alex Strageru says:

    Arata chiar foarte bine, insa trebuie rezolvata ( si asta la toate modelele) problema bateriei. Parca nu ai vrea tot la 2 zile sa il pui la incarcat, nu ?

  1. March 11, 2015

    […] asemănătoare. SmartWatch-urile cu sistem de operare Android Wear prezentate de Huawei, LG, HP și Motorola reprezintă o competiție cu adevărat redutabilă pentru device-ul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *