Apple Watch este primul ceas inteligent de la Apple

 

apple wach 01

Apple a prezentat marți seara primul ceas inteligent din istoria companiei. Gigantul din Cuperino a lansat mai exact trei modele: Apple Watch, Apple Watch Sport si Apple Watch Edition , din oțel, aluminiu și  aur de 18 karate. Display-ul device-ului intitulat de către Apple ca fiind “cel mai personal gadget” este realizat din safir și răspunde la comenzi prin atingere.

Utilizatorul primește notificări prin vibrație atunci când este apelat sau când primește mesaje. Ceasul inteligent este compatibil cu iPhone 5, 5s, 5c, 6 și 6 Plus. O caracteristică interesantă a ceasului este ecranul inteligent. Acesta se activează doar atunci când utilizatorul își mișcă brațul, economisind energie.

apple-watch 072

Datorită tehnologiei Glance, utilizatorul va putea naviga prin mai multe pagini sau dosare, doar prin atingerea tactilă a ecranului. Totuși în deosebi pentru aplicațiile de tip hărți sau galerie care necesită un câmp de vizualizare cât mai bun, Apple a introdus un buton circular prin care utilizatorul poate să apropie, să depărteze și să survoleze prin meniu sau prin aplicații fără să mai atingă ecranul.

Asistentul virtual  Siri este integrat în sistemul de operare, iar acesta va recunoaște doar comenzile vocale ale utilizatorului. Siri poate oferi răspunsuri adecvate automat la mesajele sau întrebările primite de utilizator. Apple a mai integrat o funcție interesantă – pictogramele emoji. Acestea pot fi personalizate în funcție de preferințele utilizatorului prin simple atingeri ale ecranului.

apple-watch 06

Tim Cook, CEO-ul celor de la Apple a declarat în cadrul prezentării că ceasul este foarte precis, acesta fiind sincronizat cu ceasul atomic de la Paris. Bateria device-ului Apple Watch se încarcă wireless, printr-un conector MagSafe, similar cu cel de pe dispozitivele MacBook.

Apple Wach va monitoriza ritmul cardiac și starea de sănătate a utilizatorului, dar se va baza pe iPhone pentru localizarea GPS. Pentru a înregistra ritmul cardiac, ceasul se folosește de cei patru senzorii amplasați în interior. Utilizatorul are opțiunea de a trimite unui prieten ritmul său cardiac în timp real. De asemenea Apple Wach va monitoriza caloriile arse, numărul pașilor și starea de sănătate a utilizatorului. La finalul fiecărei zi utilizatorul poate accesa grafice interactive care cuprind informațiile înregistrate de senzori.apple-watch 08

Apple Wach are integrat  și sistemul de plăți electronice prin NFC, dar rămâne de de văzut cât de sigure vor fi făcute aceste plăți în lipsa unui senzor de amprentă care să ateste autenticitatea persoanei care va achita un anumit produs sau serviciu.

Prețul de achiziție va începe de la 349 $, iar ceasul va fi disponibil din anul 2015.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

3 Responses

  1. March 11, 2015

    […] a prezentat publicului larg primul ceas inteligent din istoria companiei (despre care am mai scris aici), precum și noua serie de laptop-uri MacBook.  După cum bine știți, AppleWatch este fi […]

  2. April 22, 2015

    […] pe site-ul personal, starleta americană Beyonce poartă cel mai scump model de ceas inteligent (AppleWatch Edition) asortat cu o brățară puțin mai specială. În locul unei brățări standard (de […]

  3. May 4, 2015

    […] după lansarea celui mai așteptat smartwatch din istorie (AppleWatch) foarte multe persoane s-au grăbit să declare că ceasul inteligent produs de Apple (în special […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *