iPhone 6 sau Galaxy S6? 10 diferențe dintre cele mai râvnite telefoane ale momentului

iphone-6-plus-galaxy-s5

Odată cu lansarea noilor vârfuri de gamă (Galaxy S6 și S6 Edge), a fost evident faptul că Samsung s-a hotărât să facă o schimbare de strategie. Astfel, în loc să se axeze pe implementarea unor funcții complet inutile, coreeni au decis să se axeze mai mult pe design și componente hardware. Senzorul de amprentă a fost radical îmbunătățit, camera de fotografiat este mai performantă și carcasa exterioară a fost complet redesenată.

Chiar dacă Galaxy S6 și S6 Edge nu au la fel de multe caracteristici noi ca și modelul anterior (S5), device-urile se diferențiază prin 10 lucruri față de competitorul direct: iPhone 6.

 1. Sistemul de plată electronică Samsung Pay este mult mai eficient față de cel al concurenței (Apple Pay). Spre deosebire de Apple Pay, care poate fi folosit doar la casele de marcat special amenajate, acesta poate fi folosit în orice magazin dacă utilizatorul are aparat de citit carduri.
 2. Device-urile S6 și S6 Edge se pot încărca wireless, în timp ce bateria smartphone-ului iPhone 6 se poate alimenta doar cu ajutorul unui cablu conectat la o sursă de energie.
 3. Coreenii au integrat tehnologia Super Charge, prin care bateria device-ului se alimentează cu energie timp de 10 minute, oferind o autonomie de 4 ore de funcționare. În schimb, iPhone 6 se încarcă obișnuit la priză.
 4. Utilizatorii terminalului Galaxy S6 Edge pot personaliza display-ul curbat astfel încât acesta să afișeze culori specifice în funcție de apelul telefonic primit. Device-ul se va lumina corespunzător în funcție de contactul utilizat. La iPhone nu există o astfel de caracteristică.
 5. La device-urile S6 și S6 Edge camera de fotografiat se acționează prin dubla apăsare a butonului Home. La iPhone, camera poate fi acționată doar din meniul corespunzător sau din pictograma ecranului de blocare/deblocare.
 6. Una dintre caracteristicile interesante ale camerei de fotografiat pentru device-urile produse de coreeni este focalizarea continuă a unui obiect aflat în mișcare. Fără alte ajustări făcute de utilizator, senzorul camerei focalizează automat un obiect, chiar dacă acesta nu este static. Apple a lansat iOS 8 (care îmbunătățește performanțele camerei de fotografiat la iPhone 6), însă deocamdată o astfel de funcție nu este implementată.
 7. Smart Manager este aplicația nativă de îmbunătățire software a device-urilor Galaxy S6. Aceasta optimizează sistemul de operare și mărește autonomia bateriei (eliminând sau închizând aplicațiile inutile). Utilizatorii terminalelor iPhone trebuie să instaleze o aplicație terță pentru optimizarea smartphone-ului.
 8. Device-urile Galaxy S6 permit posesorului utilizarea a două aplicații simultan, chiar în fereastra principală. În schimb, device-urile iPhone rulează câte o aplicație pe rând.
 9. Măsurarea ritmului cardiac este realizată de un senzor dedicat integrat în device-urile Galaxy S6. iPhone 6 nu are un astfel de senzor.
 10. Chiar dacă ecranul principal este închis, display-ul curbat al smartphone-ului S6 Edge afișează ora, notificările, alertele, email-urile și știrile. Display-ul smartphone-ului iPhone 6 nu oferă o caracteristică asemănătoare.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

5 Responses

 1. Gabriel says:

  Incarcarea wireless este absolut fenomenala. Din cate stiu Nicola Tesla a incercat asta acum mult timp, insa din lipsa de fonduri nu a reusit sa se materializeze.

 2. Alexandru Boca says:

  Sa vedem cat de util va fi acest display curbat. Sa nu uitam ca Samsung sunt campionii inofatiilor cel mai putin utilizate :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *