Nu știu dacă ați observat, dar în ultima perioadă mai tot omul pus pe fotografiat și înregistrat își achiziționează un selfie stick. Cadrele mult mai largi și perspectiva de tip panoramă a încurajat foarte multe persoane să cumpere un astfel de gadget. Însă de multe ori selfie stick-ul își arată limitările: înălțimea este prea mică pentru a înregistra o captură mai pretențioasă. Astăzi, vă prezint o alternativă de a face capturi aeriene memorabile în stilul “Asta înseamnă să fii mafiot”.
Drona Fotokie Phi promite utilizatorului cadre ariane excepționale, plus un control extrem de simplu.
În loc să oblige utilizatorul să învețe să manevreze o dronă (proces care nu este deloc ușor, mai ales dacă nu îți permiți un aparat de 2000$ care are comenzi de tip user friendly), dezvoltatorii dronei Fotokite au găsit o metodă inedită de a controla aparatul de zbor: utilizatorul poate manevra foarte ușor drona cu ajutorul unei corzi atașate în partea de jos.
Spre deosebire de restul dronelor comercializate în acest moment, Fotokite nu se bazează pe semnalul GPS pentru direcționare. Practic, utilizatorul controlează toate mișcările aparatului de zbor prin intermediul corzii atașate. În funcție de tensiunea și poziționarea corzii, drona își modifică traiectoria, urmând indicațiile primite de la sol.
Un alt aspect interesant este mobilitatea: drona se împachetează foarte practic într-un tub, fiind protejată de eventuale obiecte contondente în timpul transportului. Fiind atât de ușoară și manevrabilă, drona are totuși un minus: poate transporta un obiect de maxim 300 de grame. Utilizatorul fiind condiționat folosească o singură cameră sport de fotografiat.
Utilizatorii nu trebuie să își facă griji referitor la înălțimea de survolare a dronei. Chiar dacă aparatul de zbor are în dotare o coardă de doar 9 metri, aceasta poate fi ajustată în funcție de necesitate.
Având în vedere că deocamdată drona se află doar în faza de proiectare/testare, dezvoltatorii au inițiat o campanie care are ca scop strângerea de fonduri. Conform acestora, odată ce obiectivul financiar este atins, compania va începe producția dronelor în masă.
Mai jos aveți videoclipul de prezentare a dronei Fotokite:
sursa foto
Comentarii recente