Moscova, un oraș superb…

MoscovaUn fotograf din Belarus a realizat un colaj video (Time Lapse) excepțional prin care pune în evidență contrastele din cel mai mare oraș din Europa, dar și capitală a RusieiMoscova.  Acest oraș, are  o vechime de 862 de ani fiind centrul financiar și politic al țării.

De departe Kremlinul din Moscova reprezintă una dintre cele mai senzaționale structuri arhitecturale și istorice din oraș. Fiind un simbol al întregii țări, acesta cuprinde un centru istoric fortificat, patru catedrale, un palat, un zid și multe turnuri. Alături de Piața Roșie și de catedrala Sf. Vasile, Kremlinul se află pe lista celor mai importante obiective turistice aflate în Moscova.Merită amintit faptul că Piața Roșie este cea mai mare piață din oraș, aceasta fiind inclusă în patrimoniul UNESCO din anul 2004 datorită sculpturilor și monumentelor istorice de o importanță deosebită, cu care este împodobită. Piața are aproximativ 350 de metri lungime și 70 de metri lățime.

Catedrala SF. Vasile este unul dintre cele mai frumoase monumente ce au fost construite vreodată în stilul arhitectural vechi al Rusiei. Frumusețea catedralei a fost admirată de către localnici încă din secolul 16.

Conform Wikipedia, Time Lapse (tehnica prin care s-a realizat colajul video de mai jos) este folosită de fotografii profesioniști sau amatori pentru a reda într-un timp relativ scurt un număr mare de cadre înregistrate. Prin această tehnică, frecvența la care sunt capturate cadrele de film este mult mai mică față de frecvența la care este vizualizată captura respectivă. Când secvența de film este redată, timpul pare să se scurgă mult mai rapid.

Urmărește mai jos colajul de excepție realizat de fotograful din Belarus:

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *