HERO4 Black, HERO4 Silver și HERO sunt noile modele de la GoPro

GoPro-HERO4 (3)

Dacă ești pasionat de fotografie sau înregistrare video la cel mai înalt standard de rezoluție  disponibil la ora actuală 4k, adică 2xFull HD, dar nu te mulțumește pe deplin specificațiile GoPro HERO3, care înregistrează 4K la doar 15 fps (cadre pe secunde) te va încânta următorul anunț. Compania americană GoPro va lansa în curând cel mai nou model  HERO, care va înregistra la rezoluția 4K  cu 30 fps, oferind cursivitate și claritate excepțională imaginii înregistrate.

Acest pas pe care îl va face celebra companie GoPro, ar urma cursul firesc al evoluției seriei HERO. În premieră pentru GoPro, noile camere HERO4 Black și HERO4 Silver vor avea încorporate display cu touch screen, astfel se va elimina neajunsul de nu vedea ce se înregistrează în timp real. Chiar dacă au fost lansate aplicații pentru telefon și tabletă care înlocuiesc oarecum display-ul, acestea de cele mai multe ori nu erau de mare ajutor, deoarece camera trebuia să partajeze toate informațiile prin WiFi cu terminalul, consumând astfel bateria extrem de repede. Vârful de gamă  va fi camera HERO4 Black, care va avea un procesor de două ori mai puternic față de versiunea precedentă HERO3. Camera va înregistra la rezoluțiile: 4K la 30fps, 2.7K la 50fps, 1440p la 80fps, 1080p la 120fps, 960p la 120fps și 720p la 120fps. Înregistrarea audio este de asemenea îmbunătățită, microfonul compensând și mai mult zgomotul de fond.GoPro-HERO4 (1)

Senzorul de captură a imaginii aflat în partea din față a aparatului este ultra-wide, oferind utilizatorului posibilitatea de a alege trei setări diferite atunci când dorește să fotografieze sau să înregistreze (captură de 180 grade, captură normală și captură îngustă). De asemena utilizatorul va avea posibilitatea de a edita funcțiile de expunere, ISO, coloristică, etc. Ambele camere sunt rezistente la apă (până la 40 de metri adâncime) și vor avea conectivitate integrată Wi-Fi și Bluetooth.

GoPro-HERO4 (2)

Atât HERO4 Black cât și HERO4 Sliver vor fi compatibile cu toate accesoriile lansate până în prezent. Chiar dacă HERO4 Silver nu va înregistra la rezoluția 4K cu 30 de cadre pe secundă (ci doar la 15), va fi primul model HERO din istoria companiei cu display touch screen încorporat.

Conform ultimelor zvonuri GoPro va lansa și o pentru buget redus intitulată HERO. Chiar dacă nu va înregistra la rezoluția 4k cu 30 de cadre pe secundă și nu va avea conectivitate prin WiFi sau Bluetooth, camera va oferi utilizatorului posibilitatea de a înregistra imagini de înaltă calitate la rezoluția de 1080p cu 30 de cadre pe secundă. În plus aceasta va avea inclusă și caracteristica “Captură Rapidă”, care va porni camera și va începe înregistrarea printr-o simplă apăsare de buton atunci când utilizatorul va dori  să surprindă un eveniment spontan.

GoPro-HERO

Deocamdată nu se știe pentru care vor putea fi achiziționate noile modele, dar odată cu lansarea oficială din 8 octombrie vom afla specificațiile tehnice complecte și prețul de achiziție pentru camere și accesorii.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

2 Responses

  1. Adrian says:

    Este o camera geniala. La dimensiunile care le are si la ce imagini scoate este cea mai tare camera din lume. A ajuns si la noi in romania se poate achizitiona

  1. August 20, 2015

    […] transporta un obiect de maxim 300 de grame. Utilizatorul fiind condiționat folosească o singură cameră sport de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *