Urmărește o filmare excepțională, realizată cu ajutorul unei drone  

artificiiCe este o dronă ?

Un vehicul aerian fără pilot, cunoscut sub prescurtarea de dronă. Acest aparat zboară în mod autonom, dar controlat de o telecomandă sau un computer aflat la sol.  Lansarea aparatului în aer se realizează fie de un sistem automat, fie cu ajutorul unui operator aflat pe teren. Dronele au fost dezvoltate de armata americană din dorința de executa  misiuni de supraveghere a anumitor obiective, precum și din dorința de a proteja soldații de pericolele survolării în aer într-un avion de luptă pe teritoriul inamic.

Niște fotografi curajoși au surprins momentele incredibile din interiorul focurilor de artificii, plasând dorna în mijlocul acțiunii. Aceasta tehnică, transformă un simplu spectacol de artificii într-o experiență 3D uluitoare, ca și cum telespectatorul ar fi în centrul acțiunii. Filmarea de mai jos a fost înregistrată în orașul Yachtas, Oregon cu ocazia celebrării sărbătorii naționale de 4 Iulie.

Dorna folosită DJ Phantom, este un model foarte apreciat de majoritatea persoanelor care vor să capteze imagini de bună calitate în aer. Trebuie să știți că majoritatea țărilor nu permit survolarea în aer a aparatelor  de tip dronă de către oricine. Pentru a putea înregistra în mod legal din aer, trebuie să faceți o cerere la autoritățile competente, în caz contrar riscând să rămâneți fără aparat și să fiți  sancționați cu o amendă contravențională.

Urmăriți imaginile superbe mai jos:

Dacă ți-a plăcut acest articol, apasă pe Like & Share.  Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *