Xoo este cureaua care îți încarcă telefonul

Cureaua Xoo (1)Ce este mai neplăcut decât să rămâi fără baterie la telefon când ești în mijlocul unei convorbiri? În ultima perioadă au apărut foarte multe dispozitive portabile, de dimensiuni și forme diferite care oferă un surplus de energie la nevoie. Marea problemă a acestor baterii externe este  chiar utilizatorul… fiindcă de cele mai multe ori aceste dispozitive zac uitate într-o geantă sau un ghiozdan pe care nu îl ai întotdeauna la îndemână, iar problema telefonului descărcat rămâne la fel de enervantă și stresantă.

Problema bateriei descărcate în mijlocul zilei pare a fi rezolvată datorită unui nou proiect lansat pe platforma de investiții Kickstarter. Niște tineri ambițioși care au mai dat lovitura în trecut cu un proiect interesant (spațiu de stocare suplimentar pentru laptopurile Macbook) au prezentat cureaua Xoo care îți încarcă telefonul simplu și eficient. Marele plus al acestei ideii este faptul că utilizatorul poartă aproape în fiecare zi o curea la pantaloni, astfel uitatul bateriei externe prin diverse locuri devine istorie.

Tinerii au amplasat într-o curea obișnuită o baterie care oferă utilizatorului “din mers” un surplus de energie pentru a alimenta telefonul la nevoie. Cureaua are un design foarte atractiv, iar bateria încorporată nu iese în evidență integrându-se excelent în “peisaj”. Practic Xoo se achită de datoria unei curele obișnuite, oferă și un surplus de energie terminalului iar în plus aceasta nu se diferențiază la aspect absolut deloc față de curelele pe care le găsim în acest moment pe piață.Cureaua Xoo (3)

Xoo are o baterie din polimer ceramic flexibil de 1300 miliamperi și poate alimenta atât dispozitivele care folosesc mufă MicroUSB cât și dispozitivele produse de Apple care se încarcă cu mufei Lightning. Cureaua mai este dotată cu o serie de LED-uri care oferă informații despre nivelul de energie pe care îl înmagazinează bateria la acel moment, utilizatorul având la dispoziție prin simpla apăsare a unui buton informații despre nivelul de încărcare al bateriei. Bateria din interiorul curelei Xoo se alimentează foarte simplu cu ajutorul aceluiași cablu dar la mufa opusă. Telefoanele inteligente (exceptând phablet-urile cu ecran mai mare gen Nexus 6, Galaxy Note 4 sau iPhone 6 Plus) se încarcă complect în aproximativ trei ore.

Cureaua Xoo nu reprezintă prima încercare a unor antreprenori de a alimenta telefonul în mod inteligent în timp ce te deplasezi. Dacă vă mai amintiți în iulie am prezentat borseta care îți încarcă telefonul în timp ce mergi pe jos.

Urmăriți mai jos videoclipul de prezentare al proiectului:

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *