Super smartwatch prezentat de Fossil și Intel

fossil

Sursa: printscreen YouTube

În cadrul conferinței IDF organizate de Intel la San Francisco, producătorul de ceasuri și accesorii vestimentare Fossil a prezentat primul ceas inteligent din istoria companiei.

Compania americană s-a asociat cu Intel în vederea dezvoltării mai multor dispozitive ușor purtabile. Mai exact, Intel și Fosil și-au unit forțele proiectând și dezvoltând un ceas și o brățară inteligente. Smartwatch-ul cu ecran rotund exemplifică cât se poate de bine linia design-ului urmărită de Fossil (carcasă premium din metal lustruit și curea din piele). Spre încântarea viitorilor utilizatorilor, smartwatch-ul își poate schimba rapid “identitatea” în funcție de cureaua cu care este accesorizat (piele pentru un aspect business și metal pentru aspect mai sportiv).

Fossil-gadgets (1)

Sursa: Engadget

Chiar dacă cei doi producători nu au oferit foarte multe detalii despre specificațiile tehnice, știm că smartwatch-ul va utiliza sistemul de operare dezvoltat și optimizat de Google – Android Wear.

Cel mai probabil smartwatch-ul va îndeplini toate funcțiile „hot” de tip health and tracking (numărul caloriilor arse, pașii efectuați, ritmul cardiac etc). Rulând sistemul de operare Android, smartwatch-ul va partaja informații și date cu smartphone-ul prin intermediul serviciului Bluetooth. Astfel, mesajele, alertele și notificările vor fi sincronizate simultan pe ambele device-uri.

Reprezentanții Fossil au declarat că doritorii vor putea achiziționa smartwatch-ul în perioada sărbătorilor, însă aceștia nu au oferit informații legate de prețul de comercializare al ceasului inteligent.

Dacă îți place cum arată ceasul inteligent lansat de Fossil, distribuie acest articol și prietenilor tăi!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *