Buddy este cel mai nou și interesant dispozitiv smart pentru câini

photo-original

Dacă oamenii au la dispoziție din ce în ce mai multe dispozitive smart (ceasuri și brățări) care le urmăresc și analizează o serie de factori medicali (ritmul cardiac, numărul caloriilor arse și al pașilor efectuați) de ce să nu beneficieze și animalele de o tehnologie asemănătoare?

Creată de Squeaker, brățara LED Buddy promite să aibă un „ochi păzitor” asupra animalului de companie. Pe lângă funcția standard de susținere a lesei, brățara monitorizează în timp real activitatea și locația animalului. O altă funcție utilă a brățării este perimetrul virtual. Prin intermediul aplicației de pe smartphone, stăpânul poate configura un perimetru virtual, iar în cazul în care câinele îl depășește, stăpânul primește automat mesaje de alertă.

buddy-smart

Device-ul smart oferă inclusiv o serie de caracteristici de tip Health-Tracking (monitorizare medicală). Astfel, stăpânul este la curent cu numărul caloriilor arse de cățel, temperatura ambientală și numărul pașilor efectuați. Brățara inteligentă oferă și un “design” personalizat animalului de companie. Printr-o simplă setare, utilizatorul poate configura culoarea LED a dispozitivului, în funcție de personalitatea cățelului.

Brățara inteligentă se conectează independent la Wi-Fi și Bluetooth pentru a partaja informațiile înregistrate cu dispozitivul sau dispozitivele conectate.

Momentan, brățara inteligentă se află în faza de proiectare. Echipa care stă în spatele proiectului Buddy dorește să strângă fonduri timp de 16 zile, după care vor începe producția.

Urmăriți mai jos videoclipul de prezentare al brățării smart Buddy:

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *