Citește asta! Cum elimini zgârieturile de pe ecranul telefonului

iphone-zgariat

Fie că vorbim despre zgârieturile produse de cheile din buzunar, sau de un moment de neatenție în care am scăpat telefonul jos, foarte multe persoane au următoarea problemă: după o perioadă de utilizare, ecranul telefonului se zgârie.

Achiziționarea unui ecran nou este o soluție destul de costisitoare pentru buzunarul fiecăruia dintre noi, iar în plus, trebuie să plătim și manopera la un service specializat (dacă alegem această opțiune). În continuare, vă prezint cinci alternative (care implică costuri financiare reduse) pentru eliminarea zgârieturilor fine aflate pe suprafața display-ului. Aceste metode pot fi puse în practică de oricare dintre voi acasă, fără ajutor specializat.

Metodele prezentate mai jos dau cele mai bune rezultate în cazul zgârieturilor superficiale ale display-ului, NU și în cazul celor adânci! Înainte să vă apucați de treabă, trebuie să curățați foarte bine ecranul, să scoateți bateria din telefon (dacă este posibil) și să sigilați cu bandă porturile (usb, mufă jack etc.) prin care ar putea pătrunde lichid.

 

1) Pastă de dinți

pasta-de-dinti-iphone

Puneți o cantitate mică de pastă de dinți pe un tampon curat de bumbac sau o cârpă moale. Frecați cu mișcări circulare până când sesizați eliminarea zgârieturilor. Nu vă grăbiți! Secretul unui rezultat mulțumitor este răbdarea! După finalizarea procesului, ștergeți ecranul cu o cârpă umezită ușor, pentru a îndepărta urmele rămase de la pasta de dinți.

2) Șmirghel sau hârtie abrazivă

foaie-abraziva

Chiar dacă sună puțin cam dur, această soluție dă rezultate foarte bune în cazul în care ați scăpat telefonul pe una dintre laterale, iar zgârietura este în adâncime. Puteți încerca un șmirghel foarte fin pentru a uniformiza linia carcasei, eliminând în mare parte “cicatricile” lăsate de asfalt. Mare atenție atunci când vă apucați de treabă, deoarece prin acest procedeu se pot produce zgârieturi și mai puternice dacă nu utilizați hârtia abrazivă sau șmirghelul corespunzător. Din nou, trebuie să vă înarmați cu răbdare și să executați procesul de șmirgheluire încet și treptat. Începeți cu o zonă mai restrânsă, iar dacă rezultatele pozitive încep să apară, puteți avansa la zona următoare. Pentru un rezultat cât mai eficient, trebuie să aveți în vedere tipul de șmirghel pe care îl alegeți și atenția cu care îl utilizați.

3) Bicarbonat de sodiu

bicarbonat-de-sodiu

Puneți două lingurițe de bicarbonat de sodiu împreună cu puțină apă într-un vas. Amestecați până se formează o pastă groasă, iar apoi aplicați pasta pe o cârpă moale. Frecați ușor prin mișcări circulare până când sesizați dispariția zgârieturilor. Dacă este nevoie, înlocuiți cârpa sau tamponul de bumbac folosit și reluați operațiunea de curățare. Este important să începeți pe o zonă mai restrânsă, iar dacă sunteți mulțumiți de rezultate treceți la următoarea zonă afectată. La final, nu uitați să ștergeți ecranul cu o cârpă curată (umezită cu apă) pentru îndepărtarea rezidurilor rămase.

4) Pudră de talc

pudra-de-talc

Dacă nu aveți la îndemână bicarbonat de sodiu, puteți încerca și cu pudră de talc. Trebuie să amestecați pudra de talc într-un vas cu apă până obțineți o mixtură omogenă. Utilizați o cârpă moale sau tampon de bumbac împreună cu mixtura obținută. Prin mișcări circulare, curățați zonele afectate ale display-ului. Dacă compoziția obținută în vas este corectă (nici prea multă apă, nici prea multă pudră) rezultatele nu ar trebui să se lase așteptate. La final, curățați ecranul cu o altă cârpă curată, iar dacă este cazul, reluați procesul de eliminare a zgârieturilor.

5) Pastă specială pentru lustruit

pasta-de -polishat

Pe piață se află în acest moment foarte multe produse care vă ajută să eliminați zgârieturile superficiale ale display-ului. În majoritatea cazurilor, odată ce ați ales pasta preferată, trebuie să aplicați soluția pe o cârpă sau pe un tampon curat din bumbac moale, iar mai apoi să frecați cu mișcări circulare suprafața ecranului până când sesizați eliminarea zgârieturilor. Din nou, vă reamintesc faptul că aveți nevoie de foarte multă răbdare și atenție. Dacă este necesar, înlocuiți tamponul uzat cu altul nou, iar mai apoi continuați procesul de curățare.

În cazul în care telefonul prezintă zgârieturi în adâncime sau display-ul este spart, cel mai bine este să apelați la un service profesionist pentru înlocuirea ecranului. Metodele enumerate mai sus, oferă randament ridicat doar în cazul zgârieturilor superficiale, aflate la suprafața ecranului.

Mai jos puteți urmări un clip video în care vă este prezentată o metodă de eliminare a zgârieturilor:

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și prietenilor tăi!

Nu uita să te abonezi în mod GRATUIT la cele mai noi și interesante știri:

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

23 Responses

  1. MariaN says:

    Salut, nu merge niciuna din solutii am incercat cu pasta de dinti si bicarbonat dar nu merge …iar zgarietura aproape e inexistenta se obs doar cand intru la o aplicatie care are tot ecranu alb/albastru etc.
    telefonul este un allview a6 quad. imi poti spune te rog cum as putea sa procedez, de mentionat faptul ca are in jur de o saptamana iar folia de protectia a fost data jos

    • Ionut Sandu says:

      Salut Marian, incearca pe rand toate metodele de mai sus. Din prima nici mie nu mi-a iesit, trebuie insa foarte multa rabdare, iar miscarile sa fie executate corect (circular). De asemena este importantă si solutia (raportul apa/praf/pasta) pe care il folosesti pentru a atinge performantele maxime.

  2. Raluca says:

    Fain articol 😀 Am incercat si eu odata sa elimin zgarieturile de pe ecranul telefonului cu pasta de dinti, dar nu am reusit sa fac nimic. Apoi am luat pasta speciala de lustruit si am ramas uimita cand am vazut ca toate urmele de uzura de pe ecran s-au dus 😀 Recomand …

  3. Antonio says:

    wow , nu am crezut ca va merge , dar uite ca a mers 😀 e super

  4. Natalia says:

    Nu sunt o persoană înzestrată cu răbdare, dar am reușit să elimin toate zgârieturile cu pasta de dinți. Super articol 😉

  5. florea says:

    salut , o denumire a solutiei de curatat ? va multumesc .

  6. luci says:

    salut ! am incercat cu pasta de dinti … dar n-a mers , cu pasta de lustruit functioneaza 100% ? am un S6 si are niste zgarieturi minore sus , chiar sub logo , am vazut mai multe video-uri pe net in care au dat cu Displex (pasta de lustruit ) , dar nu a functionat , doar l-a curatat . Poate sa m-ajute si pe mine cineva ?

    • luci says:

      Ah si inca ceva … daca functioneaza imi puteti spune exact ce tip de pasta si de la care firma ? sunt disperat sa scot zgarieturile astea.

      • Ionut Sandu says:

        Salut, in funcție de adâncimea zgârieturile si particularitățile ecranului, pasta de lustruit poate avea efecte mai mult sau mai putin vizibile. Încearcă cu pasta de polish si spune-mi rezultatul.

  7. Ioana says:

    Salut, am si eu ceva zarieturi pe telefon si am incercat cu radiera si nu functioneaza. Cam 5 min incontinuu. La ce as putea apela ma poti ajuta? ca cei ce la service gsm au spus ca asa ceva nu functioneaza decat daca schimb ecranul si costa f. mult. Am auzit si de pasta de polish dar nu e pt masina? in cazut in care nu se poate imi pun folie de sticla dar se mai vede. Ma poate cineva ajuta? sunt disperata

  8. Anescu Anastasia says:

    Salut este cumva valabil si pentru butonul home screen, daca s-a zgariat?

  9. David says:

    Buna! Am un galaxy s6 si este sgariat. Adâncimea este cam mare. Poți să îmi spui una dintre aceste solutii?

  10. Miruna says:

    Eu am incercat sa elimin sgrieturile de pe butonul telefonului dar nu merge.eu am un samsung galaxy j5 2016

  11. Manuel says:

    Salut! Aceste metode prezentate mai sus sunt bune pentru zgarieturile superficiale sau si pentru zgarieturi mai vizibile aparute dupa ce ecranul a luat contact cu podeaua? Iar cat despre metoda cu pasta de dinti am vazut ca peste tot se vorbeste despre aceasta solutie. E nevoie si sa las pasta sa se usuce pentru a avea efect? Eu am facut acele miscari circulare cu dischete de vata e adevarat cam 1 minut dar nu da rezultat

    • Ionut Sandu says:

      Salut Manuel,
      Metodele enumerate in cadrul articolului dau rezultate optime doar in cazul in care suprafata display-ului este zgariata SUPERFICIAL.
      Pentru rezultate optime ai nevoie de rabdare ( 1 minut nu este suficient pentru a avea un rezultat bun).

  12. Carmen says:

    Bună ziua, am un tlf. Nokia 6.1 și este zgâriat ecranul. Am încercat toate trucurile posibile și nu a dat nici un rezultat. Cu ce as putea sa mai încerc sa scot zgârieturile de ecran? Sunt disperata. Va mulțumesc!

  13. Ale says:

    Salut!Cam cât trebuie sa dau cu pasta de Dinți ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *