Citește asta! Cele mai bune smartphone-uri ale momentului

best-smartphonesÎn caz că nu vrei să mai aștepți până la lansarea din toamna a noului telefon  Apple, iPhone 6,  acum este cea mai bună perioadă să achiziționezi un telefon nou.

În ultimele luni, atât Samsung, HTC, Google și Sony au lansat cele mai frumoase și puternice telefoane pe piață. În plus, există foarte multe device-uri puțin mai vechi care au reducere mare la prețul de achiziție (Samsung Galaxy S4, HTC One, Sony Xperia Z1, iPhone 5C, etc).

Cei de la BusinessInsider, au alcătuit o listă cu cele mai bune telefoane ale momentului. Alcătuirea listei a fost determinată de procentul final obținut de telefoane la partea de: design, inovare,  soft, componente și preț de achiziție.

 

# 1 iPhone 5S

iphone-5s

Pentru cei mai mulți, iPhone 5 este în continuare cel mai bun smartphone, chiar dacă a fost lansat în 2013.

Acesta are echilibrul perfect între design, funcții utile și aplicații disponibile. iPhone 5S este aproape identic cu modelul iPhone 5, deosebindu-se de acesta, doar cu o cameră mai bună, flash dublu și senzorul de amprentă pentru deblocarea telefonului.

# 2 HTC One (M8)

HTC-One-101

Noul terminal de la HTC, HTC One M8 este cel mai bun telefon disponibil la ora actuală cu sistem de operare Android.

La fel ca și modelul anterior, M8 are un design superb, iar construcția acestuia din metal calitativ, arată seriozitatea celor de la HTC. Telefonul are o cameră în plus, care este situată în partea din spate, dotată cu un senzor de adâncime care îți permite editarea fotografiilor după efectuarea acestora.

# 3 Samsung Galaxy S5

Sursa foto: The Verge

Sursa foto: The Verge

Galaxy S5, are o serie de îmbunătățiri față de modelul anterior Galaxy S4. În loc să accesorizeze telefonul cu foarte multe caracteristici inutile, Samsung sa concentrat pe lucrurile care contează cu adevărat. S5 are cel mai bun ecran de pe piață de 5.1 inch, iar camera de fotografiat de 16 megapixeli, realizează poze foarte bune. Ca și noutate absolută pentru telefoanele de la Samsung, regăsim senzorul de amprentă și rezistența la apă și praf.

# 4 Google Nexus 5

Google-Nexus-5

Cel mai nou telefon de la Google, Nexus 5, a fost realizat în parteneriat cu LG.

La fel ca restul telefoanelor Google Nexus, acesta beneficiază de sistemul de operare  Android nemodificat, ceea ce înseamnă că telefonul primește actualizări software mai rapid fată de restul telefoanelor cu sistem de operare Android și în plus acestea vin direct de la Google. Cel mai bun atu al acestui telefon este prețul. Poți achiziționa Nexus 5 deblocat, la aproximativ jumătate din prețul altor telefoane de top.  Singurul dezavantaj al telefonului, este camera de fotografiat care nu funcționează foarte bine.

# 5 Sony Xperia Z2

z202-17_1303vs_1_verge_super_wide

Noul device al celor de la Sony, Xperia Z2 rămâne neschimbat la design față de predecesorul său Z1.

Totuși Z2 are o serie de îmbunătățiri semnificative: display nou IPS, baterie  mai eficientă și difuzoare stereo. Rezistența la apă și praf fiind o altă caracteristică cu care Sony se mândrește.

 Dacă ți-a plăcut acest articol, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *