Samsung a lansat Galaxy S5 mini – telefon pentru buget redus

 

samsung-galaxy-s5-mini-3

Samsung a anunțat lansarea  telefonului Galaxy S5 mini,  o versiune mai mică de 4.5 inch a vârfului de gamă lansat în februarie Galaxy S5, care are 5.1 inch. Noul Samsung Galaxy S5 Mini duce mai departe designul modelului mai mare Galaxy S5, carcasa acestuia oferind aceeaşi ramă argintie de bună calitate şi acelaşi capac posterior detaşabil cu model perforat.

Din nefericire însă, noul telefon nu păstrează specificațiile hardware ale fratelui mai mare Galaxy S5. Acesta are display SUPER AMOLED de 4.5 inch, cu o rezoluție nativă de 720×1280 pixeli. Protecția ecranului este asigurată de Gorilla Glass 3. Galaxy S5 mini are procesor quad-core tactat la 1.4 GHz, 1.5 GB memorie RAM, spațiu de stocare intern de 16 GB, baterie de 2100 mAh,  cameră principală de 8 megapixeli cu rezoluție 3264×2448, autofocus, LED flash, face detection, panorama și HDR. Camera secundară are 2.1 megapixeli. Alte caracteristici notabile alte telefonului sunt senzorii de proximitate, compas, gyro, accelerometru și pentru puls.

samsung-galaxy-s5-mini-2

Făcând o comparație între specificațiile lui Galaxi S5 mini și Galaxy S5 care are procesor de 2.5 GHz, 2 GB memorie ram, 16 megapixel, ecran full HD și baterie de 1800 mAh   putem observa diferențele notabile, în special la componentele hardware și la dimensiunea ecranului.

samsung-galaxy-s5-mini-1

Vestea bună este că  Galaxy S5 mini- varianta pentru buget redus, păstrează rezistența la apă și praf, măsurarea ritmului cardiac și scanner-ul de amprente digitale. Începând cu luna Iulie, Rusia va fi prima țară care va comercializa noul telefon, urmând ca treptat acesta să fie disponibil în întreaga lume. Galaxy S5 va fi disponibil în patru culori: negru, alb, albastru și auriu. Telefonul va putea fi achiziționat pentru suma de 480 de euro.

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *