Istoria celei mai reprezentative fotografii din Windows XP

windows_xp_bliss

Deși va fi  întotdeauna asociată cu sistemul de operare Windows XP, Bliss celebra fotografie devenită poză principală de fundal a sistemului de operare, reprezintă rezultatul unei povești de dragoste. Într-o după-amiază de vineri din 1996, fotograful Charles O’Rear, a plecat în California, pentru a-și revedea iubita.

Era o perioadă a anului, în Ianuarie, când au fost foarte multe ploi. Culoarea ierbii devenise de un verde strălucitor. În timp ce conduceam am trecut printr-o furtună… după ce vremea s-a mai liniștit am văzut peisajul incredibil de frumos, așa că mi-am propus să opresc și să fac câteva cadre.

După ce a trecut o perioadă de realizarea fotografiei, inginerii de la Microsoft l-au contactat pe Charles trimițându-i un email, în care i-au transmis că vor ca fotografia realizată de el pe marginea drumului să devină imaginea principală a sistemul de operare Windows XP.  Bliss, așa cum a fost denumită de Charles,  a devenit în timp cea mai reprezentativă fotografie din lume.

O fotografie needitată este aproape istorie în ziua de astăzi, când mai nici o revistă sau site de profil nu mai folosește pentru coperta principală imaginea obținută direct de aparatul fotografului. Charles spune că mulți s-au îndoit la început de autenticitatea fotografiei, și a faptului că aceasta nu este editată, însă a precizat că a prezentat filmul original tuturor celor interesați.

Mai jos aveți o imagine din ziua de astăzi a locului unde a fost realizată celebra fotografie  din 1996.

Windows_bliss_astazi

 

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

Nu uita să de abonezi GRATUIT la cele mai noi și interesante știri din domeniul tehnologiei!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. May 4, 2015

    […] Media Center în anul 2001, odată cu lansarea unei ediții speciale a celebrului sistem de operare Windows XP. Windows Media Center integrează tot conținutul multimedia (filme, muzică, poze și canale […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *