Top 10 smartphone-uri ale momentului

top-10Anul 2014 a reprezentat cu siguranță apogeul lansărilor de telefoane inteligente. Marii producători s-au întrecut în a oferi consumatorilor produse premium care să ofere o experiență de utilizare cu adevărat excepțională. Lăsând la o parte diverse prejudecăți sau afinități pentru un anumit brand de smartphone-uri sau sistem de operare preferat, vă prezint cele mai bune telefoane care au fost lansate în 2014.

  1. iPhone 6

apple-iphone-6-1

La ora actuală terminalul produs de AppleiPhone 6 este cel mai bun smartphone de pe piață. Dacă treceți peste simpatiile (sau obsesia) pentru sistemul de operare Android sau Windows Phone, iPhone 6 ar trebui să fie cea mai cea mai bună soluție la ora actuală. De ce ? Pentru că vârful de gamă din portofoliul celor de la Apple îmbină un design atractiv, specificații hardware bune (perfect optimizate) și sistem de operare impresionant. Bineînțeles că toate acestea au un cost! După cum v-ați obișnuit deja, Apple cere foarte mulți bani pentru produsele sale de top.

Mai multe detalii despre telefon aici.

Preț 2450 ron.

  1. iPhone 6 Plus

iPhone-6-Plus

Dacă nu ești mulțumit de dimensiunea unui smartphone obișnuit, poți opta pentru un phablet – iPhone 6 Plus. Device-ul are un display generos de 5.5 inch iar carcasa exterioară (construită din metal) oferă cu adevărat senzația că ai în mână un produs premium. iPhone 6 Plus are specificații tehnice asemănătoare cu fratele mai mic (iPhone 6).

Mai multe detalii despre telefon aici.

Preț 2830 ron.

  1. Galaxy Note 4

samsung-galaxy-note-4

 Galaxy Note 4 este vârful de lance a sud-coreenilor de la Samsung. Device-ul are un display de 5.7 inch, care a obținut în urma testelor titlul de cel mai bun display de telefon la ora actuală. Carcasa este încastrată într-o ramă metalică, care oferă utilizatorului un sentiment de confort sporit.

Mai multe detalii despre telefon aici.

Preț 2830 ron.

  1. One M8

one-mini2-3Chiar dacă a fost lansat de HTC de ceva vreme, One M8 rămâne un device impresionant. HTC este singurul producător de telefoane cu sistem de operare Android care produce terminale la fel de arătoase ca rivalii de la Apple. One M8 are specificații tehnice de top iar carcasa exterioară este construită integral din aluminiu.

Mai multe detalii despre telefon aici.

Preț 2050 ron.

  1. Moto X

moto-x-

Terminalul lansat de Motorola în septembrie rămâne în continuare o opțiune serioasă în cazul în care doriți să achiziționați un device cu sistem de operare Android. Moto X arată similar cu device-ul lansat de Google (Nexus 6) și utilizează o versiune “curată” a sistemului de operare produs de Android. Moto X primește primele actualizări de software oferite de Google. Per total device-ul cu display de 5.2 inch arată și funcționează foarte bine.

Preț 1900 ron.

  1. One

oneplus-one

Compania chinezească OnePlus a lansat terminalul intitulat “killer-ul smartphone-urilor”. Având componente hardware de top (procesor quad-core de 2.5 GHz, 3 GB memorie RAM, 16/64 GB spațiu de stocare, cameră principală de 13 megapixeli și un sistem de operare Android modificat de Cyanogen).  One s-a impus foarte rapid în rândul smartphone-urilor de top. Toate aceste caracteristici, alături de prețul de achiziție (1150 ron liber de contract)  îl propulsează în topul terminalelor cu display de 5.5 inch.

Dețin acest model de aproximativ 3 luni și mă declar încântat de absolut toate caracteristicile pe care le oferă acest device. Pentru 1150 ron (plus taxe de transport) primești un telefon de top care îți oferă o experiență de utilizare premium.

  1. Nexus 6

motorola-nexus-6-1

Vârful de gamă lansat de Google are un display uriaș de 6 inch în diagonală. Device-ul produs de Motorola sub tutela celor de la Google utilizează sistemul de operare Android 5.0 (LolliPop). Telefonul are specificații hardware de top dar și un preț pe măsură: 2500 ron.

Mai multe detalii despre telefon aici.

  1. Galaxy S5

samsung-galaxy-s5-mini-1

Samsung Galaxy S5 rămâne în continuare un smartphone de top. Echipat cu un display absolut superb, device-ul îmbină un design atractiv și componente hardware de top. Senzorul de amprentă alături de senzorul pentru captarea ritmului cardiac creionează cel mai bine ambițiile pe care Samsung le-a materializat anul acesta.

Mai multe detalii despre telefon aici.

  1. Xperia Z3

XperiaZ3-07

Sony Xperia Z3 nu este un smartphone nou din punct de vedere al componentelor hardware. Practic la nici șase luni de la lansarea device-ului Xperia Z2, japonezii de la Sony au prezentat smartphone-ul Xperia Z3, telefon care are un display de 5.2 inch în diagonală și o cameră de fotografiat foarte bună. Ca o tradiție din partea Sony, Xperia Z3 este rezistent la apă și praf.

Mai multe detalii despre telefon aici.

Preț 2390 ron.

        10. Nexus 5

lg-google-nexus-5jpg

La fel ca restul device-urilor din familia Nexus, telefonul produs de Google rulează o versiune “curată” a sistemului de operare Android. Nexus 5 face față cu brio cerințelor uzuale, însă dacă vrei un smartphone cu specificații de top la aceiași bani, îți recomand terminalul One de la OnePlus.

Preț 1320 ron.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *