Oh, nu! Încă un studiu al cercetătorilor britanici ? Nu!
Cercetătorii prestigioasei Universități Stanford din New York, arată că utilizatorii care și-au dezactivat contul de Facebook pentru cel puțin o lună, au raportat o îmbunătățire a vieții personale.
Este cunoscut faptul că rețelele de tip social-media au un impact direct în viața noastră. Facebook este rețeaua cu cel mai mare număr de utilizatori activi lunar: 2.3 miliarde. Conform statisticilor, un utilizator petrece în medie aproximativ 50 de minute zilnic, navigând pe rețelele sociale (Facebook, Instagram sau Messenger). Cercetătorii arată că după apariția televizorului, rețelele-sociale au avut cel mai mare impact în viețile noastre, redefinind modul în care comunicăm, primim informațiile sau alegem să ne petrecem timpul liber.
Studiul s-a axat pe identificarea unor posibile efecte negative pe care rețelele sociale le au asupra utilizatorilor.
Respondenții au declarat că în perioada în care nu au folosit rețeaua socială s-au simțit mai fericiți, mai mulțumiți de viață, având tot mai puține episoade de anxietate. De asemenea, aceștia au petrecut mai puțin timp pe alte rețele sociale după ce și-au reactivat contul.
Studiul arată că participanții au folosit productiv timpul pe care îl alocau în mod obișnuit navigând pe rețeaua socială, petrecând mai mult timp cu familia și prietenii.
Un alt lucru interesant, îl reprezintă faptul că în perioada în care au avut contul dezactivat, participanții au fost avut un “apetit” vizibil scăzut față de știrile media, protejându-se astfel de conținutul fake-news (știri care au scopul intenționat de a dezinforma sau denatura adevărul).
sursa foto
Comentarii recente