WhatsApp a atins 900 de milioane de utilizatori activi!

Aplicația de mesagerie online deținută de Facebook, a atins luna aceasta pragul uimitor de 900 de milioane de utilizatori activi.

Jan Koum, fondatorul WhatsApp, care este acum membru în bordul rețelei de socializare, a anunțat pe contul personal de Facebook că aplicația de mesagerie are în prezent nu mai puțin de 900 de milioane de utilizatori activi.

WhatsApp a atins în luna aprilie pragul de 800 de milioane de utilizatori, iar în nici patru luni a mai strâns 100 de milioane de utilizatori. Imediat după achiziția făcută de Facebook din luna februarie, când WhatsApp avea doar 450 de milioane de utilizatori activi, aplicația de mesagerie a beneficiat din plin de aportul companiei-mamă, adăugând lunar zeci de milioane de utilizatori în baza de date.

Aplicația de mesagerie WhatsApp a devenit extrem de populară datorită simplității și a faptului că nu își bombardează utilizatorii cu reclame, așa cum o fac restul aplicațiilor gratuite. Înainte de trecerea sub portofoliul celor de la Facebook, WhatsApp a oferit un an de gratuitate utilizatorilor, urmând ca mai apoi aceștia să fie taxați cu 1 dolar pe an pentru fiecare cont utilizat, însă după achiziția celor de la Facebook, WhatsApp a renunțat la această idee.

Chiar dacă nu produc bani din reclame și jocuri, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că o platformă cu atât de mulți utilizatori se poate monetiza în mai multe moduri, neoferind alte detalii.

Cert este că WhatsApp bate fără drept de apel concurența directă (Viber), oferind servicii de foarte bună calitate utilizatorilor (inclusiv apeluri telefonice).

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *