AROGANȚĂ! Puma prezintă adidașii SMART care se LEAGĂ SINGURI

Se pare că una dintre deprinderile primare pe toți am fost nevoiți să o învățăm la grădiniță, și anume legarea șireturilor la adidași, devine încet, încet demodată. Astfel, Puma prezintă adidașii inteligenți care se înșiretează singuri.

Producătorul bavarez de îmbrăcăminte și articole sportive a expus adidașii Fi – capabili să partajeze informații cu utilizatorul prin intermediul unei aplicații dedicate. În plus, adidașii oferă o caracteristică interesantă: ajustarea șireturilor în mod automat după formatul piciorului. Prin simpla acționare a butonului (amplasat în proximitatea superioară), un modul electric va acționa șireturile, “securizând” astfel piciorul în interiorul adidasului. În plus, Puma oferă posibilitatea de a efectua reglaje fine chiar din intermediul proprie aplicații, configurând diverse profile (sport, plimbare etc).

Mecanismul de ajustare împreună cu cipul smart este alimentat de acumulatori independenți, plasați sub talpa adidasului. Puma spune că acumulatorul oferă o autonomie de aproximativ 1 săptămână.

Conform producătorului german, o pereche de adidași inteligenți se va comercializa pentru suma de 330 dolari.

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *