Schimbare majoră pentru Facebook! Vezi ce plănuiesc americanii

Facebook-logo-on-iPhone-5SRețeaua de socializare Facebook va lansa o aplicație dedicată știrilor de tip „breaking”.

În acest moment, dacă un utilizator de smartphone sau tabletă dorește să primească notificări atunci când se întâmplă un eveniment important trebuie să își instaleze aplicații de sine stătătoare (gen Flipboard), care îi oferă conținut în funcție de propriile preferințe.

Conform ultimelor zvonuri, compania americană Facebook lucrează în mare secret la o aplicație care va centraliza toate știrile și va alerta totodată utilizatorul prin intermediul unei notificări de tip pop-up atunci când o agenție de presă va lansa o știre de tip breaking news. Aplicația aflată deocamdată doar în faza de dezvoltare, reflectă clar dorința celor de la Facebook de a concura cu aplicația Twitter. Facebook dorește să direcționeze astfel o mare parte dintre utilizatorii care caută cele mai hot știri pe alte platforme direct în rețeaua proprie.

Aplicația va fi destul de simplă. Practic, utilizatorul se va abona la diferite news feed-uri agreate de Facebook, primind notificări direct pe smartphone atunci când se va publica o știre „fierbinte”. Bineînțeles, publicației i se va permite să integreze și un link (de maxim 100 de caractere) care va direcționa utilizatorul spre site-ul propriu.

Întrebați dacă dezvoltă aplicația de știri de tip „breaking news”, un reprezentant Facebook a declarat că nu dorește să comenteze un subiect care are la bază doar zvonuri și speculații.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

  1. razvan says:

    pentru cateva secunde am avut impresia ca am fost redirectionat pe libertatea, dar nu, sunt inca pe jontech. doar titlul este ca alea din liberatea!!

  2. alex says:

    Eu chiar cautam o aplicatie care sa adune la un loc toate stirile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *