De acum Facebook Messenger te lasă să îți partajezi locația direct pe hartă cu prietenii

locatie-aplicatie-facebook-messenger

Aplicația Facebook Messenger a încurajat întotdeauna utilizatorul să își partajeze locația cu prietenii virtuali în timpul conversațiilor. Printr-un simplu click pe pictograma corespunzătoare (săgeata albastră), utilizatorul poate transmite în timp real locația unde se află în timp ce tastează de pe telefon sau tabletă.

De astăzi Facebook a actualizat procesul de partajare a locației în aplicația Messenger. De acum poți trimite unei singure sau mai multor persoane, direct în „chat” o hartă cu poziția ta exactă. Mai interesant este faptul că poți partaja cu apropiații ( prieteni, colegi, familie etc.) locații în care vă puteți întâlni, chiar dacă nu te afli în acel moment acolo. Să zicem că vreți să ajungeți la un festival, iar tu și prietenii tăi vă aflați pe două trasee diferite. Poți stabili un punct comun de întâlnire bazat pe coordonate geografice sau într-o locație prestabilită unde să vă întâlniți. De asemenea, poți să îți creezi un traseu personalizat de la locația ta curentă până la punctul de întâlnire.

“În urma acestei actualizări vei avea control deplin asupra locațiilor pe care vrei să le partajezi cu prietenii tăi. Printr-o simplă atingere a butonului „locație”, partajezi instant cu  persoanele pe care le cunoști o locație, chiar dacă nu te afli acolo” se arată în comunicatul postat de Facebook. De asemenea, Facebook dorește să îi liniștească pe cei îngrijorați de securitatea datelor stocate în mod fraudulos, declarând că “aplicația Messenger nu obține informații despre locația utilizatorului “în fundal”, ci doar atunci când acesta activează opțiunea de a partaja locația cu apropiații”.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

6 Responses

  1. Catalin Chis says:

    II bine venită optiunea, dar cred ca exista deja si la WhatsApp

  2. Marin Streja says:

    Chiar ca ii utila öptiunea cu harta cu “locul de intalnire

  3. Robert F says:

    Da, in sfarsit Facebook face o actualizare utila la Messenger…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *