De astăzi poți folosi funcția “căutare” și în pagina web Instagram

Începând de astăzi Instagram adaugă funcția de căutare pe pagina web. Astfel, utilizatorii de desktop-uri și laptop-uri pot căuta hashtag-uri, profilul unei persoane sau locații de pe hartă direct de pe pagina web instagram.com.

Exact ca și în cazul aplicației pentru smartphone, accesând funcția de căutare, utilizatorii au acces rapid la informațiile specifice pe care le caută (un cuvânt aflat în tendințe, un profil al unei celebrități sau referințe legate de un loc marcat pe hartă). Atunci când utilizatorii caută un anumit cuvânt cheie (hashtag), motorul de căutare va afișa sub cuvântul sau expresia folosite cât de populare sunt la acel moment, numărul total al posturilor în care au fost folosite și cele mai vizualizate fotografii care au în componența lor hashtag-urile respective.apuseni-hashtag

În plus, pentru a permite o căutare cât mai simplă, Instagram a creat o pagină pentru fiecare locație importantă de pe hartă. În funcție de cuvântul sau expresia căutată, utilizatorului îi este oferită posibilitatea de a corela un loc de pe hartă cu cele mai în tendințe fotografii realizate în zona respectivă.harta-marisel-apuseni-instagram

 

Chiar dacă adăugarea funcției de căutare îmbunătățește radical experiența de utilizare, pagina web nu oferă aceleași caracteristici ca și aplicația destinată device-urilor smart. De exemplu, în pagina web nu există funcția de explorare, iar utilizatorului nu îi este permisă încărcarea fotografiilor.

Într-o postare pe pagina oficială, reprezentanții Instagram au declarat că prin actualizarea oferită se dorește ca experiența de utilizare a paginii web să fie cât mai aproape de cea a aplicației pentru smartphone-uri.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

3 Responses

  1. Sorin Mihalache says:

    Acuma am verificat, mergeee!

  2. Cosmin Resu says:

    Bravo lor! Pierdem si mai mult timp pe net….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *