Un tânăr a dat în JUDECATĂ Apple cerând 1 MILIARD daune

Un adolescent din New York (SUA) acuză Apple că a fost arestat în mod eronat, cerând nu mai puțin de 1 miliard de dolari daune morale. 

Ofițerii departamentului NYPD l-au arestat pe Ousmane Bah în data de 29 Noiembrie 2018, crezând că au prins hoțul care a dat mai multe lovituri în magazinele de prezentare Apple din Boston, New Jersey și Manhattan.

Aparent, adevăratul hoț a folosit un ID Apple furat. ID-ul era înregistrat în serverele Apple, fiindu-i asociat un nume, adresa și alte informații personale ale adevăratului posesor, nu și fotografia acestuia. Partea interesantă este însă modul în care Apple a decis să conlucreze cu autoritățile competente. Potrivit tânărului, Apple a modificat sistemul de recunoaștere facială instalat în magazine. Astfel, gigantul din Cupertino a asociat imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu ID-ul folosit de hoț atunci când a înșelat mai mulți angajați Apple. Hoțul a păgubit Apple, ieșind din magazin cu bunuri în valoare de peste 1200 $.

Un detectiv a demonstrat în fața instanței nevinovăția lui Ousmane, arătând faptul că tânărul acuzat pe nedrept a participat în ziua respectivă la balul de absolvire organizat de liceu. În plus, adolescentul nu semăna deloc cu tânărul surprins de camerele de supraveghere din magazinele Apple.

Rămâne însă de văzut dacă judecătorii vor accepta pretențiile financiare ale tânărului arestat pe nedrept.

sursa foto & text

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *