Chiar dacă producătorul sud-coreean a lansat începând cu modelul G2 smartphone-uri de top, în categoria celor mai vândute device-uri, LG nu se situează între primii cinci producători, ceea ce ridică un mare semn de întrebare. Însă odată cu prezentarea noului vârf de gamă – G5, LG are toate șansele să intre în TOP 5. Așadar, faceți cunoștință cu cel mai ambițios terminal din portofoliul celor de la LG.
Încă de la o primă vedere G5 arată exact așa cum ar trebui să arate un smartphone premium: carcasă metalică bine finisată, margini rotunjite frumos și un display IPS de foarte bună calitate, având 5.3 inch în diagonală. Carcasa spate (full metal), ce integrează butonul ON alături de senzorul de amprentă are un design simplu și elegant, oferind senzația unui produs cu adevărat high-end. Un alt aspect care merită menționat ar fi lipsa la exterior a demarcației pentru antena de semnal. LG spune că datorită tehnologiei micro-dazing, conectivitatea terminalului nu are de suferit, punctând astfel atât la capitolul design cât și la cel de conectivitate.
CAMERA
La fel ca și în cazul celor de la Samsung, nici LG nu a integrat perfect camera principală în carcasa terminalului, aceasta evidențiindu-se puțin la exterior. Camera camerele de fotografiat de 8 megapixeli (poziționată în stânga LED-ului flash) și de 16 megapixeli (poziționată în partea dreaptă) promit realizarea unor fotografii memorabile. LG spune că ochiul uman vizualizează nativ imagini la unghi de 120-124 grade. În timp ce camerele de fotografiat ale smartphone-urilor rivale oferă cadre de doar 75 de grade, camera secundară a terminalului G5 capturează imagini ultra wide, ajungând până la 135 grade.
PERFORMANȚĂ
Terminalul modular oferă o experiență cu adevărat premium utilizatorului, având asigurată puterea de procesare de un cip cu opt nuclee oferit de Snapdragon (820), alături de 4 GB memorie RAM (LPDDR4). Display-ul de 5.3 inch se remarcă prin calitatea impecabilă a culorilor, oferind o rezoluție de 1440 x 2560px, având în același timp o densitate a pixelilor de 554 ppi. Terminalul rulează cel mai nou sistem de operare de la Google (Android 6.0 Marshmallow), însă cu interfață personalizată de LG. Bateria de 2800 miliamperi oferă o autonomie de o zi și jumătate. Cu ajutorul Quick Charge, acumulatorul device-ului se încarcă aproximativ 80% în doar 30 de minute.
BONUS
Terminalul oferă posibilitatea utilizatorului de a înlocui acumulatorul, iar modul prin care acesta poate fi înlocuit reprezintă o nouă inovație din partea celor de la LG. În loc să sacrifice design-ul carcasei spate, inginerii de la LG au găsit o soluție smart: prin acționarea butonului amplasat în partea stânga jos, linia de demarcație a display-ului din partea de jos se desprinde, oferind acces la acumulator.
sursa foto: AOL
Comentarii recente