Știai că G4 este cel mai nou vârf de gamă de la LG?

LG-G4-invite1

LG își va prezenta noul vârf de gamă (G4) cu ocazia unor evenimente dedicate în mai multe orașe importante ale lumii. Spre deosebire de rivalii Samsung și HTC, compania coreeană nu ține ascunse detaliile despre următorul flagship înaintea lansării oficiale, în acest sens LG anunțând deja numele smartphone-ului (G4) și câte-va detalii cheie despre terminal.

Chiar dacă nu se diferențiază la capitolul specificații tehnice față de restul smartphone-urilor de top aflate în acest moment pe piață, G4 confirmă din nou tradiția de bun augur a celor de la LG, fiind un telefon bine închegat, cu aspect și calitate premium. Este greu până la urmă să aduci ceva cu totul și cu totul nou la un telefon (G3) care a fost considerat de multe persoane unul dintre cele mai bune dispozitive Android create vreodată.

LG G4 – Specificații tehnice

Având dimensiunile de 149.1 x 75.3 x 8.9 mm, terminalul este puțin mai mare față de fratele mai mic G3. Însă, dimensiunile relativ mari se datorează faptului că display-ul device-ului împreună cu carcasa sunt puțin curbate înspre exterior ( asemănător cu modelul G Flex).LG-G4-carcasa

Măsurând 5.5 inch diagonală, display-ul device-ului este echipat cu o tehnologie de ultimă oră, datorită căreia calitatea imaginilor va fi îmbunătățită radical. Utilizatorul se va delecta cu imagini redate la rezoluția Quad HD (2560×1440). Pentru a oferi o protecție sporită display-ului, LG a apelat la soluția celor de la Corning echipând terminalul cu sticla rezistentă Gorilla Glass 4. Printr-o mutare inspirată, LG a renunțat la procesorul oferit de Qualcomm (Snapdragon 810) datorită problemelor cu supra încălzirea, aceștia alegând modelul (808) mult mai bine închegat și optimizat. Puterea de calcul este susținută de o plăcuță de 3GB memorie RAM, iar spațiul de stocare oferit de producător este disponibil în două variante: 32 sau 64 GB. Puterea de alimentarea  a smartphone-ului este asigurată de o baterie de 3000 miliamperi care oferă o autonomie de 444 de ore în modul standby. Camera de fotografiat a fost îmbunătățită radical de LG. Coreenii au integrat un nou senzor de 16 megapixeli care va permite utilizatorului să obțină fotografii mai clare în condiții nefavorabile lumină naturală. La capitolul conectivitate, device-ul suportă rețeaua LTE 4G , Bluetooth și WiFi. Mai merită menționat faptul că terminalul se poate încărca wireless.

Conform zvonurilor, terminalul va fi mai ieftin față de  actualul vârf de gamă de la Samsung (Galaxy S6), iar comercializarea smartphone-ului spre publicul larg  se va face în maxim 2 luni de zile.

Mai jos aveți o galerie foto “scăpată” din greșeală de LG pe internet:

Ionut Sandu

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

  1. Avatar Catalin Chis says:

    LG nu dezamăgeste nici de aceasta data. Camera principala bate fara drept de apel orice competitor cu Android.

  2. Avatar Robert F says:

    Ce bine arata carcasa din piele. Per total pare un telefon reusit insa nu a rupt “gura targului”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *