Lovitură pentru LG! Gigantul sud-coreean OPREȘTE producția telefoanelor

În urma cifrelor dezastroase, producătorul sud-coreean a decis să oprească producția telefoanelor din fabrica aflată în partea sudică a Peninsulei Coreene. Decizia vine ca urmare a declinului tot mai accentuat al celor de la LG – doi ani fără profit, vânzări cu 17 % mai mici și pierderi de peste 70 miliarde de dolari în ultimele luni. 

Surse familiare gigantului tech arată că LG urmează să își mute producția de telefoane în Vietnam, în încercarea disperată de a revitaliza divizia de smartphone-uri. Ultimele șapte trimestre arată un declin masiv al sud-coreenilor pe piața smartphone-urilor. LG rămâne totuși o forță la nivel global, grației diviziei TV, care a salvat compania, înregistrând pe anul 2019 un profit de “doar” 2.4 miliarde de dolari.

În 2019, LG a prezentat două vârfuri noi de gamă, implementând tehnologia 5G, Dual Screen și scanarea biometrică a palmei.

LG G8 ThinQ – display OLED de 6.1 inch, senzor pentru scanarea palmei (amplasat în partea superioară a ecranului), procesor Snapdragon 855, 6 GB memorie RAM,  și capacitate de stocare de 128 GB.

LG V50 ThinQ – dual display P-OLED de 6.4 inch, suport 5G, procesor Snapdragon 855, 6 GB memorie RAM, 3 camere principale, acumulator de 4000 miliamperi și capacitate de stocare de 128 GB.

Ambele terminale sunt certificare IP68 pentru rezistența la apă și praf, protecția display-ului fiind asigurată de Gorilla Glass 5.

 

sursa text

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *