Xiaomi Mi5 – Smartphone de top la un preț ridicol de mic!

Xiaomi-Mi5 (2)

Faceți cunoștință cu Xiaomi Mi5, un smartphone de top la un preț decent.

Compania chinezească Xiaomi a devenit cunoscută la nivel internațional datorită smartphone-urilor foarte bine echipate, dar care sunt comercializate la prețuri foarte decente (jumătate din suma unui device de top aflat la concurența Apple, Samsung sau HTC). Continuând tradiția, Xiaomi a prezentat în cadrul târgului de la Barcelona (Mobile World Congress) următorul vârf de gamă comercializat la un preț ridicol de mic.

Terminalul cu display IPS de 5.15 inch, are un design simplu și elegant. Carcasa din metal, frumos finisată oferă cu adevărat senzația unui smartphone premium. Iar pentru ca utilizatorul să aibă o experiență cât mai plăcută atunci când folosește device-ul, marginile exterioare ale carcasei au fost rotunjite, device-ul oferind o aderență mai bună în palmă. Terminalul va fi disponibil în trei culori: alb perlă, negru ceramic și argintiu.

CAMERA

Camera principală de fotografiat de 16 megapixeli cu o deschidere focală f de 2.0, are inclus cel mai bun senzor stabilizator pe 4 axe, care elimină eficient trepidațiile mâini. Camera secundară are 4 megapixeli, fiind potrivită chiar și pentru fanii selfie-urilor.

Xiaomi-Mi5 (6)

PERFORMANȚĂ

Jocurile, filmele la rezoluție FULL HD sau task-urile obișnuite vor rula excelent datorită cipului cu opt nuclee oferit de Snapdragon (820), alături de cei 4 GB memorie RAM. Merită menționat faptul că cip-ul 820 oferă o performanță mai bună, însă consumă cu 50% mai puțină energie. Totuși, chinezii au echipat device-ul cu o baterie de 3000 miliamperi, care ar trebui să ofere o autonomie de 2 zile. Terminalul suportă conectivitate NFC, Bluetooth 4.1 și LTE. Datorită tehnologiei Quick Charge 3.0, bateria terminalului se va încărca cu până la 20% mai rapid față de generația trecută, adică 80% în aproximativ jumătate de oră.

Xiaomi-Mi5 (4)

Terminalul de 129 grame va fi disponibil în trei variante: 32, 64 sau 128 GB. Începând cu data de 1 martie (în China), Xiaomi va comercializa device-ul la prețuri cuprinse între 305$ (modelul cu capacitate de stocare de 32 GB), 352$(varianta de 64 GB) și 413$ (varianta de 128 GB).

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. March 31, 2016

    […] Compania chinezească Xiaomi a prezentat recent smartphone-ul Mi 5, despre care am scris mai pe larg aici. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *