LG a lansat noul telefon de top – G3

LG_Colorss (1)

LG a lansat noua nava amiral G3, în cadrul unui eveniment dedicat în Londra.

Având de 5.5 inch, cu un display de calitate Quad HD și rezoluție 2560 x 1440. Având o rezoluție foarte mare LG a preîntâmpinat problema consumului de energie prin optimizarea autonomiei bateriei de 3000 mAh.

Camera foto a fost prezentată ca un mare atu al componentelor hardware. Având 13 megapixeli, senzori avansați de stabilizare a imaginii OIS+ și focusare automată de tip Laser, despre care cei de la LG spun că funcționează asemănător cu tehnologia radar utilizată de poliție, iar aceasta înjumătățește timpul de focusare al subiectului. Telefonul dispune și de bliț dublu care balansează mai echilibrat culorile. Camera din față are doar 2.1 megapixeli dar are un senzor mărit față de modelul anterior.

LG g3

Nici partea de securitate nu a fost neglijată de LG. G3 are inclus un senzor denumit Knock Code, care permite utilizatorului să deblocheze telefonul printr-o serie de atingeri a ecranului. O altă caracteristică interesantă este că utilizatorul poate stoca în siguranță fișierele în telefon datorită aplicației Content Lock.

La exterior G3 seamanănă mai mult cu modelul anterior G2, butonul on/off și cel de volumul au rămas identice, iar ca și inovație LG au introdus pe partea din spate a telefonului o carcasă curbată  din piele rezistentă iar aceasta nu îți mai dă senzația că telefonul ți-ar aluneca ca și la modelul anterior G2.

646x404

G3 are un asistent personal denumit Smart Notice asemănător cu Microsoft Cortona sau Google Now. Cei de la LG nu au pus accent pe interacțiunea vocală a utilizatorului  cu telefonul, ci mai mult pe sistemul de notificări care amintește utilizatorului despre apelurile pierdute și poate oferi indicații despre mentenanța spațiului de stocare. La fel ca restul asistenților personali, Smart Notices utilizează un limbaj natural care îți dă impresia că telefonul vorbește cu tine la fel ca o persoana umană. La notificarea de la vreme, spre exemplu asistentul îți va spune “Ar fi bine să îți iei umbrela astăzi, deoarece se anunță vreme înnorată”.

lgg32 large05-1

 

Nava amiral a celor de la LG, G3 rulează Android versiunea 4.4.2 denumită și KitKat, iar procesorul este  quad-core Snapdragon 801 de la Qualcomm. Acesta suportă și standardul 802.11ac Wi Fi și Smart Redy Bluetooth. Capacitatea de stocare este de 16 GB, dar aceasta se poate suplimenta prin adăugarea unui card microSD.

 

Cei de la LG spun că G3 va fi disponibil în 170 de țări începând cu data de 28 mai.

Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să susții blogul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *