Galaxy S7 şi S7 Edge sunt cele mai noi vârfuri de gamă din portofoliul celor de la Samsung

Samsung-Galaxy-S7-S7Edge (5)

Gigantul sud-coreean a prezentat duminică seara în cadrul târgului World Mobile Congress cele mai noi şi puternice device-uri Galaxy – S7 și S7 Edge.

Terminalele păstrează aceeași linie a design-ului cu care ne-am obișnuit în cazul fratelui mai mic (S6), suferind modificări minore la partea exterioară. Aceleași linii curate, carcasă metalică premium finisată și un display absolut fabulos Quad HD cu rezoluție 2.560 x 1.440px. Deși mai performantă, camera principală de fotografiat a fost ajustată, fiind aproape insesizabil în relief. Device-uri vor fi disponibile în patru culori: negru, gri, roz şi auriu.

Samsung spune că o persoană obișnuită verifică smartphone-ul de 120 de ori pe zi. Din acest motiv, meniul de acces rapid al pictogramelor poziționate pe display-ul curbat (Galaxy S7 Edge) a fost redesenat, oferind utilizatorului un meniu contextual mai bogat, ramificat cu informații de interes general. Altă caracteristică interesantă prezentată de Samsung este funcția always on, care
afișează data, ceasul și calendarul chiar dacă telefonul este închis. Tot datorită aceleiași tehnologii, display-ul se va închide automat atunci când smartphone-ul este pus în buzunar.

Samsung-Galaxy-S7-S7Edge (16)

Ca și o noutate față de Galaxy S6, terminalele S7 și S7 Edge sunt certificate IP 68, adică rezistă la contactul cu apa (până la jumătate de oră). Pentru a nu compromite linia design-ului, Samsung a sigilat porturile interioare, ferind componentele principale de pe placa de bază de contactul cu stropii de apă. Altă noutate pentru device-urile Galaxy este integrarea cardului microSD (ce suportă memorie adițională de până la 128 GB).

CAMERA

Smartphone-urile Galaxy S7 și  S7 Edge au o cameră de fotografiat îmbunătățită, cu senzor nou care permite realizarea pozelor de calitate chiar și în condiții slabe de iluminat. 12 megapixeli și o deschidere focală (f/1.7) vor asigura realizarea unor fotografii memorabile. Samsung inovează și modul panoramă, astfel că subiectul din fața camerei nu mai trebuie să rămână nemișcat atunci când se înregistrează un cadru de 180 de grade.

Samsung-Galaxy-S7-S7Edge (11)

PERFORMANȚĂ

Puterea de procesare este asigurată de un cip cu opt nuclee (care este cu până la 30 % mai performant față de actualul procesor al device-ului Galaxy S6), alături de 4 GB memorie RAM. Noul cip grafic, mult îmbunătățit, oferă o o calitate de invidiat a imaginilor, experiența jocurilor moderne fiind dusă la un alt nivel.

BATERIA

Așa cum am mai scris într-un articol anterior, Samsung integrează acumulatori uriași în noile device-uri marca Galaxy. 3000 de miliamperi pentru S7 și 3600 pentru S7 Edge. În consecință, autonomia device-urilor va fi mult îmbunătățită.

BONUS
Dacă faci o precomandă din SUA sau alte 6 țări selecte la oricare dintre device-urile Galaxy S7 sau S7 Edge, Samsung îți livrează gratuit un set pentru realitatea augmentată. În cadrul aceluiași eveniment, Samsung a prezentat o cameră de filmat, intitulată Gear 360, de 30 megapixeli, ce este capabilă să înregistreze live cadre de 360 de grade.

sursa foto: AOL

Ionut Sandu

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

2 Responses

  1. Avatar Ana says:

    Bună. Am achiziționat tel Samsung s7 edge împreună cu husa originala. Atunci când este husa închisă ceasul dispare.cum sa fac sa nu dispara

    • Ionut Sandu Ionut Sandu says:

      Salut Ana, din pacate nu am avut in teste Galaxy S7 asa ca nu te pot ajuta. Totusi cauta pe forumurile de specialitate, poate s-au mai lovit si alti utilizatori de aceeasi problema si au gasit o rezolvare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *