Nokia Lumia 930 este noul vârf de gamă oferit de Nokia, acesta fiind prezentat ca cel mai bun telefon cu sistem de operare Windows Phone.
Carcasa noului terminal seamănă foarte bine cu modelul anterior, dar Lumia 930 are o serie de îmbunătățiri considerabile la exterior: formă generală plată, carcasa spate este construită din fibră de carbon colorată și cadrul lateral este din aluminiu, oferindu-i un aspect premium și un plus de eleganță.
Noul vârf de gamă al celor de la Nokia remediază greșelile de design ale modelului anterior Lumia 920, dar acesta este puțin mai inconfortabil de ținut în mână, deoarece nu mai are marginile rotunjite.
Specificații tehnice
Lumia 930 are un display de 5 inch, având o rezoluție 1080×1920 pixeli, protecție Gorilla Glass 3, 2 GB memorie RAM, 32 GB spațiu de stocare (fără posibilitatea de a mai adăuga memorie suplimentară, deoarece telefonul nu oferă suport pentru card slot). Camera principală de fotografiat este unul dintre atuurile telefonului, aceasta având 20 de megapixeli, cu rezoluție 4992 x 3774, senzor Carl Zeiss, autofocus, mod panoramă, senzor de stabilizare a imaginii și dual LED flash. Lumia 930 stă foarte bine și la capitolul putere de procesare, cipsetul este oferit de Qualcomm – Snapdragon 800 având un procesor quad-core tactat la 2.2 GHz, iar procesorul grafic este oferit tot de Qualcomm – Adreno 330. Bateria telefonului are 2420 miliamperi, oferind o autonomie de 432 de ore în modul stand by, iar în modul de utilizare intensă între 11 și 15 ore de utilizare. Telefonul mai are și obișnuiții senzori de proximitate, compas, giroscopic și accelerometru. Acesta va fi disponibil în patru culori: portocaliu, verde, alb și negru.
Lumia 930 are per ansamblu îmbunătățiri semnificative față de modelul anterior (Lumia 920), având performanțe mai ridicare, specificații tehnice de top, cameră de fotografiat foarte performantă, ecran sensibil și un sistem de operare Windows Phone 8.1 mult îmbunătățit. Ca și minusuri putem nota faptul că Lumia 930 nu oferă slot pentru microcard SD, nu oferă acces la baterie, uneori se încălzește puternic, difuzorul chiar dacă este certificat Dolby Digital Plus este destul de slab, iar faptul că nu are certificarea pentru rezistență la apă și praf îi mai scad din nou câteva puncte.
Dacă ți-a plăcut acest articol, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!
Comentarii recente