Nokia a lansat X2, telefon decent la un preț corect

Nokia-X2-Dual-SIM-1

Nokia a surprins multă lume  atunci când a lansat primul telefon cu sistem de operare Android, în cadrul MWC din februarie de la Barcelona.

Acum după ce au fost preluați oficial de Microsoft, Nokia se axează mai mult pe telefoane simple,  ieftine dedicate unui segment de piață nu foarte pretențios… dar numeros. Cel mai recent telefon prezentat ce aceștia  este X2 – disponibil pentru 99 euro fără abonament.

Ce primești practic pentru 450 ron ?

Un telefon nou cu display de bună calitate IPS LCD de 4.3 inch având protecție ClearBlack, procesor de la Qualcomm Snapdragon 200 de 1.2 GHz, baterie de 1800 mAh cu autonomie foarte bună , 1GB memorie RAM, 4 GB memorie internă, cu posibilitatea de a adăuga și micro card SD, cameră principală de 5 mega pixeli cu rezoluție 2592×1944 pixeli cu autofocus și LED flash, cameră video secundară VGA și senzori accelerometru și de proximitate. Telefonul va utiliza sistemul de operare Android versiunea 4.3 (Jelly bean).

X2 este un telefon cu un preț mai mult decât decent și specificații hardware bune, iar Nokia speră să își crească volumul de vânzări datorită acestui telefon.

Nokia-X2-Dual-SIM

Faptul că nu mai trebuie să îți faci abonament la un operator de telefonie  mobilă pentru a putea beneficia de un telefon nou cu garație oficială ( nu în spatele blocului) va cântări foarte mult în decizia utilizatorilor fără pretenții exagerate de la un telefon mobil. Iar posibilitatea de a avea două cartele în același telefon este un mare atu, în condițiile în care tot mai mulți dintre noi au două telefoane.

Deși abia a fost lansat, pe forumurile de specialitate telefonul a primit note generale foarte bune – 8 pe o scară de la 1 la 10.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *