Google Gesture, aplicația care deschide un nou orizont în comunicare

Google-Nexus-5Un grup de studenți din orașul Stockholm, Suedia au creat un concept video extrem de interesant despre o aplicație care va ajuta utilizatorul să întrețină o conversație normală,  cu persoanele care au deficiențe de vorbire sau de auz.

Ideea din spatele proiectului este una foarte inteligentă:  o simplă aplicație care poate traduce în timp real comunicarea prin semne, cu ajutorul unor benzi care sunt atașate de brațele utilizatorului. Filmarea  de mai jos a fost făcută de studenții de la Facultatea de Comunicare și este prezentată ca și o aplicație din cadrul celor de la Google.

Aplicația denumită Google Gesture (Gesturi) funcționează împreună cu o pereche de benzi care analizează fiecare mișcare a mâinilor, iar pe baza unui proces  denumit electromiografie, semnalul captat de la brațe poate sa fie convertit instant în cuvinte.

“Majoritatea persoanelor din lume nu înțeleg limbajul semnelor, ceea ce înseamnă că există o oportunitate fantastică de a permite oamenilor să vorbească cu persoanele care au astfel de deficiențe”, au spus studenții.

Scopul acestei aplicații este de a rezolva acest impas de comunicare prin traducerea gesturilor în cuvinte imediat, astfel încât să nu existe nici un timp mort de așteptare într-o conversație.

Chiar dacă Google Gesture este deocamdată la faza de proiect,  nu este imposibil ca Google chiar să dezvolte această idee, deoarece în trecut aceștia au dezvoltat un program care să vină în ajutorul persoanelor care au deficiențe de auz. Android oferă chiar o aplicație care transformă o convorbire în mesaj text.

Ideea este foarte interesantă, iar dacă aceasta se va materializa, convorbirea între persoanele care au deficiențe de auz sau de vorbire și restul persoanelor va fi extrem de simplă și de inteligentă.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like&Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

  1. Claudiu says:

    Ar fi foarte tare daca Google ar concretiza proiectul si aplicatia disponibila. Oricum frumos articolul

    • Johnny says:

      Multumesc Claudiu, majoritatea companiilor ofera suport si pentru persoanele care au astfel de deficiente, este posibil ca Google sa concretizeze proiectul in urmatorii ani (sau luni)

  2. Alexandra says:

    Interesant articolul felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *