Incredibil ! Un telefon Sony Xperia Z2 a rezistat 6 săptămâni în mare 

xperia_z2_apa

Vârful de gamă al celor de la Sony,  Xperia Z2 este subiectul unei știri cel puțin interesante. Conform relatării unui utilizator suedez pe nume Alexander, telefonul certificat de Sony pentru rezistența la apă și praf a reușit să “supraviețuiască” timp de sase săptămâni în apă sărată la 10 metri adâncime. Chiar dacă conform pozelor  terminalul arară puțin șifonat după experiența în marea sărată, faptul că funcționează fără probleme după atâta timp petrecut în apă este cu adevărat impresionant.

Alexander a mers în vacanță alături de câțiva prieteni unde au practicat sky nautic, iar din neatenție și-a pierdut telefonul în mare. Device-ul s-a scufundat mai mult de 10 metri și s-a înfipt în bancul de nisip. Tânărul nu și-a dat seama pe moment că și-a pierdut telefonul, dar odată ajuns în camera de hotel și-a amintit că a făcut câteva poze pe mare, totodată resemnându-se la faptul că nu va mai recupera telefonul.  Curios, acesta a încercat să își apeleze numărul de telefon, iar surpriza a fost mare când și-a dat seama că terminalul încă avea semnal. După șase săptămâni un prieten al tânărului i-a recuperat telefonul din apă cu ocazia unor scufundări de agrement în zona respectivă. Telefonul a suferit deteriorări exterioare (ecran spart, carcasă corodată, etc.) dar se afla în perfectă stare de funcționare.

xperia_z2_apa03 xperia_z2_apa.02jpg

Conform descrierii făcute de Sony la prezentarea terminalului, device-ul poate rezista la o adâncime de maxim 1.5 metri în apă dulce, aproximativ 30 de minute.

Alexander s-a decis să le trimită celor de la Sony printr-un email toată experiența pe care a avut-o, dar compania niponă s-a limitat prin a-i răspunde că “a avut noroc dacă telefonul încă funcționează”. Tânărul a declarat că dorește să păstreze și să utilizeze terminalul în continuare.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă cu încredere pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *