Google a achiziționat un satelit pentru supraveghere în valoare de 500 milioane dolari

satelits
Campania Moonshot a celor de la Google se concretizează prin achiziția unui satelit foarte performant dar și foarte scump. Conform The Informaion, gigantul din Redmond a achiziționat zilele trecute satelitul Skybox Imaging contra sumei de 500 milioane dolari.

Potrivit celor de la Google, satelitul Skybox va ajuta la actualizarea constantă a hărților și a imaginilor precum și la calitatea ridicată a acestora. “În timp, sperăm ca echipa de la Skybox împreună cu satelitul, să ne ajute la transmiterea accesului la internet în zonele unde acest lucru nu este posibil deocamdată” au mai declarat aceștia.

Satelitul Skybox poate capta imagini și conținut video în timp real, totul la o calitate HD și poate transmite  informația la centru în aproximativ 90 de secunde. Potrivit producătorilor, acuratețea imaginilor permite companiilor să monitorizeze totul ( de la recolte până la eficiența fabricilor).

“Oferim informații de real interes din întreaga lume, sau informații personalizate dorite de client. Noi capturăm imaginile din diferite zone și vă putem oferi răspunsuri” se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al producătorului.

În videoclipul de prezentare, tehnologia folosită de satelit pare foarte precisă și detaliată. Toate acestea ridică deja semne de întrebare cu privire la intențiile reale ale celor de la Google, care  și așa au acces la foarte multe informații confidențiale ale utilizatorilor.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *