În sfârșit, cei de la Amazon au prezentat „telefonul de foc”

amazon-fire-1Din dorința de a complecta linia celebrelor tablete Kindle Fire, Amazon a prezentat astăzi în cadrul unui eveniment dedicat din Washington primul telefon marcă proprie-Fire Phone

Denumit Fire Phone “telefonul de foc” smartphone-ul va fi lansat oficial abia în 25 Iulie în America. Acesta va fi disponibil pentru suma de 199.99 $ varianta 32GB și 299.99% varianta 64 GB la abonament. Clienții care își doresc telefonul dar nu vor un abonament, îl pot avea la liber  pentru suma de 649 $.

Smartphone-ul se dorește a fi un high-end cu performanțe pe măsură. Fire Phone are  un display de bună calitate IPS de 4.7 inch cu rezoluția 1280×720 pixeli, iar securitatea ecranului este sporită datorită faptului că Amazon a integrat celebra Gorrila Glass 3 atât la exterior cât și la interior. Pentru a reda senzația de 3D, telefonul se folosește de cele 4 camere  instalate în partea din față.  Fire Phone are două camere de fotografiat: cea principală, care are 13 mega pixeli cu o rezoluție uimitoare de 4128×3096 pixeli, stabilizator de imagine, autofocus și flash LED, iar filmările  sunt realizate la calitatea 1080p cu 30 cadre pe secundă. Camera secundară are 2.1 mega pixeli. Difuzoarele sunt stereo certificarte Dolby Digital Plus Sound.

“Sub capotă” lucrurile devin și mai interesante, deoarece telefonul are procesor  Snapdragon 800 quad-core tactat la 2.2 GHz, procesor grafic Adreno 339, 2 GB memorie RAM și memorie internă disponibilă în două variante de 32 GB sau 64 GB, fără posibilitatea de suplimentare prin micro card. O caracteristică interesantă a telefonului sunt senzorii accelerometru, de proximitate,  de compas,  de barometru și giroscopic.

amazon-fire

În pachetul  cu care se va livra telefonul, clienții vor găsi o pereche de căști speciale dotate cu magneți care se presupune că previn încâlcirea firelor în buzunar.

O altă caracteristică interesantă este faptul că până în prezent consumatorii nu au fost în mod neapărat interesați de caracteristica 3D a unui telefon. Cele mai notabile dispozitive lansate  până în prezent sunt HTC Evo 3D și LG Optimus 3D, dar singurul succes real pentru moment îl deține Nintendo 3DS, care se axează mai mult pe partea de consola de jocuri. Rămâne de văzut care va fi evoluția telefonului produs de Amazon în timp.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *