Google Glass va fi produs de Luxottica, companie din cadrul grupului Ray-Ban și Oakley

 

7120588-les-premieres-ray-ban-google-glass-disponibles-des-2015

După o perioadă lungă în care s-a speculat cine va produce noii ochelari Google Glass, Google a anunțat astăzi, că a încheiat un parteneriat cu firma italiana Luxottica.

Luxottica, aparține grupului mult mai celebru de ochelari Ray-Ban și Oakley. Aceștia vor colabora cu Google, în producția ochelarilor Google Glass.

Asocierea celor de la Google cu Ray-Ban, recunoscuta firmă americană a fost realizată în special pentru a atrage și clienții mai puțini pasionați de tehnologie, dar loiali brandului american de ochelari. Însă nici pasionații de tehnologie nu au fost uitați, Oakley fiind un brand cunoscut în special pentru designul futurist al ochelarilor.

În ciuda campaniei masive de promovare pe care Google o desfășoară pentru noul produs Google Glas, acesta este privit încă cu mare scepticism. Prețul de 1500 $, rapoartele mass-media negative, și faptul că foarte multe localuri și instituții nu acceptă folosirea ochelarilor în interior, deoarece încalcă dreptul la intimitate, nu ajută la popularizarea scontată de Google a produsului.

Parteneriatul cu Luxottica este însă un semnal serios pe care Google vrea să îl transmită potențialilor clienți, și anume seriozitate plus  capacitatea de producerea în masă a produsului.

Ce oferă Google pentru 1500$?

O pereche de ochelari subțiri, un display de rezoluție înaltă, cameră de 5 MP și filmare la calitate 720p, conectivitate audio, wi-fi și bluetooth, capacitate de stocare de 12 GB, baterie care oferă o autonomie de aproximativ o zi și compatibilitate cu sistemele de operare Android și iOS.

Google-Glass-Luxottica

Ca o părere personală vreau să adaug faptul că oricât ai fi de pasionat de tehnologie, 1500 $ este un preț mult prea mare pentru un produs care încă nu a “rupt gura târgului”. Ba din contră, a atras o sumedenie de articole negative și reacții violente din partea persoanelor care au fost filmate, fotografiate sau înregistrate fără acordul lor.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Nu uita de reducerile din această perioadă de la eMAG!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *