HP va lansa un ceas inteligent de top

hp_luxury_smartwatchHP a încheiat un parteneriat cu Gilt, pentru producerea unui smartwach de lux. Designerul Michael Bastian a fost desemnat să se ocupe de partea estetică a ceasului.

Ceasul va fi este asemănător cu Moto 360, device care nu mai are nevoie de  alte prezentări. Cadranul principal al ceasului produs de HP va fi complect rotund, aceasta fiind prima regulă pentru ca acesta să fie la modă. Carcasa va fi construită din oțel inoxidabil și va avea în jur de 44 milimetrii, plus butoane de control încastrate pe margine. Utilizatorul ceasului va avea la dispoziție trei curele: din piele, nailon și cauciuc  pe care le va putea folosi în funcție de preferințe sau în funcție de ocazia cu care va purta ceasul. Michael Bastian a spus că dorește ca ceasul să se asemene cu interiorul unei mașini luxoase.

“Un ceas ar trebui să ofere bărbaților informațiile necesare rapid, simplu și precis, exact cum o face bordul unei mașini” a mai declarat acesta.

Michael-Bastian-Smartwatch-Sketch

Gigantul HP  se va ocupa de partea tehnică a ceasului, iar conform unei declarații recente acesta va fi compatibil atât cu telefoanele care au sistemul de operare iOS cât și cele care au sistemul de operare Android.

Scopul principal al ceasului va fi acela de a informa utilizatorul cu  privire la informațiile despre vreme, apeluri, mesaje, email-uri și alte notificări. Acesta va avea încorporat și un calendar care poate fi sincronizat cu telefonul sau tableta, și un soft pentru controlul aplicației de redare a conținutului muzical.

Conform zvonurilor HP ar urma să lanseze ceasul în această toamnă, însă nimic oficial nu a fost anunțat deocamdată.

Dacă ți-a plăcut articolul apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *