Google ar urma sa lanseze tableta Nexus 9 miercuri

 

Tableta-Google-NexusGoogle ar urma să își prezinte noua serie de tablete intitulate Nexus 9  miercuri 15 Octombrie. Acestea vor costa 400 $ (varianta 16GB) și 600 $ (varianta LTE). Noua gama de tablete Nexus vor avea un aspect 4:3 foarte asemănător cu concurentul direct de la Apple, tabletele iPad. Data lansării nu a fost aleasă deloc întâmplător de Google, deoarece Apple  își va lansa la doar o zi distanță (16.10.2014) noua linie de tablete iPad.

Conform ultimelor zvonuri, gigantul HTC din Taiwan va construi tabletele marca Google. Tabletele Nexus 9 vor fi disponibile în două variante: cu conectivitate WiFi sau cu 3G/4G, ambele având carcasa spate construită din aluminiu  și marginile  exterioare rotunjite. Tabletele vor avea un display IPS-LCD de 9 inch cu o rezoluție de 2560×1440 pixeli.  Nexus 9 va avea conectivitate 3G, 4G, WiFi dual-band, Bluetooth și microUSB. Nvidia va furniza puterea de calcul a tabletei prin noul cip Tegra K1, quad-core tactat la 2.5 GHz. Astfel, în premieră furnizorul Qualcomm a fost înlocuit în detrimentul celor de la Nvidia de către Google. Capacitatea de stocare va fi de 16 GB sau 64 GB fără suport pentru microcard SD. Tabletele au camera principală de 8 megapixeli cu LED flash, focus prin atingere, detecție facială și stabilizator de imagine. Camera secundară are 3 megapixeli, aceasta înregistrând la 1080p cu 30 de cadre pe secunde. Nexus 9 va avea încorporat două difuzoare stereo care vor reda conținutul muzical la o calitate superioară. Este de așteptat ca Google să integreze noul sistem de operare Android versiunea 5.0 (Lollipop)  la gama Nexus 9.Tableta-Google-Nexus-9 (2)

A mai rămas foarte puțin timp până când gigantul Android (Google) și gigantul iOS (Apple) își vor prezenta noile vârfuri de gamă în materie de tablete. Dacă la prețuri tabletele vor fi pe aceeași lungime de undă,  rămâne de văzut care se va impune ca fiind tableta supremă în această toamnă.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *