Brățara asta monitorizează starea bebelușului rapid și eficient

bratara-inteligentaBrățară inteligentă denumită de compania producătoare Sproutling  ca fiind “cel mai deștept mod de monitorizare a bebelușilor”,  promite să le ofere părinților date exacte  în timp real despre semnele vitale și modul de odihnă a copilului.

Brățara a fost proiectată de o echipă de foști ingineri de la Apple și Google, cu scopul de a creea un produs care poate fi ușor de folosit, și să ofere informații și alerte despre starea bebelușilor în timp real părinților.  Această brățară este un ajutor pentru părinți sau dădace deoarece  aceștia au la dispoziție monitorizarea electronică completă a copilului și se pot odihni mai bine (mai ales în timpul nopții) ne mai având griji inutile.

Compania producătoare Sproutling a declarat că brățara inteligentă înregistrează obiceiurile bebelușului, ritmul cardiac și cliclul de somn, iar atunci când intervine o schimbare majoră alertează imediat părinții.  De asemenea brățara inteligentă stochează toate valorile pe care le obține de la bebeluș, iar acestea le sunt transmise părinților care  pot afla foarte simplu valorile normale ale ritmului cardiac sau ciclurile de somn ale bebelușului.

Brățara inteligentă este alcătuită din trei parți: o curea,  un încărcător inteligent și  o aplicație pentru telefon sau tabletă.  Dispozitivul este acoperit cu cauciuc pentru a nu avea efecte adverse  cu bebelușii alergici. Brățara inteligentă are senzori de înregistrare a ritmului cardiac, temperatură și mișcare. Bateria ține aproximativ trei zile și se poate încărca prin WiFi. Aplicația produsă de Sproutling, transmite toate informațiile înregistrate de brățară pe telefonul sau tableta pe care este instalată aplicația.

bratara-inteligenta01Aplicația utilizează datele înregistrate de brățară pentru a anticipa atunci când bebelușul se va trezi și încearcă să determine starea de spirit a acestuia. Accesul la aplicație poate fi acordat  mai multor persoane, inclusiv pentru bonele care smartphone. Aplicația va alerta imediat părintele în cazul în care ritmul cardiac suferă modificări majore, dacă temperatura corpului crește semnificativ sau dacă bebelușul se rostogolește.

Deși nu a fost anunțată o dată oficială pentru lansarea produsului, persoanele interesate pot precomanda produsul on-line pentru suma de  830 ron.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă  cu încredere pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *