HTC One M8, lansat oficial la New York

HTC-One-101

Noul terminal al celor de la HTC, se numește  One M8. Telefonul a fost lansat în cadrul unui eveniment dedicat, miercuri în  orașul New York.

HTC One M8 este similar cu produsul lansat anul trecut, dar beneficiază de îmbunătățiri notabile.Ecranul este acum mai mare, de 5 inch (față de 4.7 inch al predecesorului). M8 are un nou procesor, Snapdragon 801 de 2.3 GHz, ce promite performanțe ridicate. Memoria RAM este de 2GB, iar sistemul de operare  Android 4.4 KitKat cu interfață HTC Sense 6. Capacitatea de stocare este de 16 sau 32 GB, dar utilizatorii pot opta și pentru memorie suplimentară  microSD.

HTC-One-119

Exteriorul lui HTC One M8 este puțin mai rafinat față de vechiul One. Marginile acestuia sunt acum din metal iar carcasa este ușor curbată, pentru o a avea o poziție mai confortabilă în mână.

În partea din față, M8 are o cameră de 5 MP, și aceleași difuzoare stereo de pe vechiul One.

Dubla camera de fotografiat, situată în partea din spate a telefonului pare a fi cea mai notabilă îmbunătățire adusă telefonului. Aceasta poate captura și cele mai mici detalii, datorită tehnologiei Ultra Pixel. Utilizatorii au posibilitatea după ce realizează o fotografie să  folosească efectul focus, ce permite accentuarea clarității a unui anumit detaliu, asemenea aparatelor de fotografiat profesionale, un lucru absolut nou pentru telefoanele HTC. Terminalul mai beneficiază și de un bliț dublu, care ajustează mai bine lumina în condiții de iluminare slabă sau excesivă.

HTC-One-108

Producătorii taiwanezii se mai laudă cu o nouă caracterisitică: Motion Launch, aplicație  care poate detecta poziția terminalului în mediul înconjurător, prin intermediul unor senzori de mișcare. Astfel, utilizatorul poate interacționa cu telefonul fără a  mai deschide ecranul, un exemplu ar fi funcția Auto Answer, care permite preluarea unui apel prin apropierea telefonului la ureche, fără a mai atinge ecranul.

Față de vechiul One, HTC One M8 dispune de un ecran mai mare, acesta măsurând în diagonală 5 inch fiind Full HD (1.920 x 1.080 pixeli).

HTC-One-104

Una peste alta, noul terminal de la HTC are câteva modificări importante, dar nu extraordinare. Lipsesc senzorul de amprentă și rezistența la apă și praf.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *