Facebook a anunțat achiziționarea firmei Oculus VR

dsc02635_620x412Valoarea achiziției este de  400 milioane de dolari, bani cash și 23.1 milioane  în acțiuni Facebook. Mark Zuckerberg  a declarat că „Oculus are șansa de a creea cea mai mare platformă socială, și de a schimba modul în care lucrăm, ne jucăm și comunicăm”

Oculus Rift, este liderul pe piață în segmentul tehnologiei de realitate virtuală.Aceasta companie a fost fondată de Palmer Luckey, iar în 2012 a lansat o campanie pe Kickstarter, (celebra platformă online, unde antreprenorii care vor să absoarbe fonduri pentru dezvoltare, își expun proiectele publicului larg) adunând din ajutorul comunității și al companiilor de top peste 2.4 milioane de dolari, în fonduri pentru dezvoltare.

 

maxresdefault

Aceasta este a doua mare achiziție făcută de Facebook, în doar două luni. În Februarie Facebook, a cumpărat celebra aplicație de mesagerie WhatsApp, pentru suma colosală de 16 miliarde de dolari.

Anunțul achiziției Oculus de către Facebook, a atras numeroase critici din partea multor persoane. Mai mulți jucatori s-au plâns, spunând că Facebook va strica și limita serviciile oferite de Oculus în prezent. Unii chiar au renunțat la pre-comanda făcută pentru noul produs, spunând că se vor orienta spre competitori.

La fel s-a întâmplat și în trecut, când Facebook a anunțat ca vrea să cumpere Instagram, mii de utilizatori au declarat că vor părăsi în masă aplicația, dar după nici doi ani Instagram se dovedește a fi mai popular și mai de succes ca niciodată.

 

Dacă ți-a plăcut articolul apasă pe Like & Share. Mulțumesc

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. March 9, 2017

    […] specializată în producerea de echipamente și soluții software pentru realitatea augmentată, achiziționată de Facebook în urmă cu 2 ani de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *