În cadrul evenimentului anual Worldwide Developer Conference, Apple a anunțat ultimele noutăți în materie de software și aplicații. Sistemul de operare dedicat laptop-urilor și pc-urilor denumit în trecut OS X devine macOS. Gigantul din Cupertino renunță astfel la vechea denumire, restilizând numele pentru suita sistemelor de operare dedicate device-urilor Mac.
Astfel, pe „cel mai personal device” AppleWatch, rulează sistemul de operare watchOS, pe televizoarele inteligente tvOS, pe laptop-urile și pc-urile Mac macOS, iar pe telefoane și tablete iOS.
Apple a prezentat versiunea macOS ajunsă la numărul 12 – Sierra, care înglobează o serie de caracteristici și funcționalități noi, menite să îmbunătățească experiența de utilizare a produselor Apple.
Caracteristici noi macOS Sierra:
- Deblocarea automată – una dintre noile caracteristici permite deblocarea automată a dispozitivului Mac în momentul în care device-ul detectează ceasul inteligent AppleWatch în proximitate.
- ApplePay, sistemul care gestionează plățile online efectuate cu ajutorul iPhone-ului sau AppleWatch este integrat de acum pe laptopuri și PC-uri. Autentificarea în siguranță, confirmând identitatea cumpărătorului se va face prin aceeași metodă: utilizând senzorul de amprentă integrat în iPhone.
- Siri, asistentul personal virtual își face debutul și pe dispozitivele Mac. Astfel, simpaticul asistent va fi capabil să performeze o serie de task-uri atunci când utilizatorul îi va cere acest lucru prin simpla comandă vocală. Siri programează întâlniri, verifică mesaje, caută răspunsuri pe web etc.
- Fotografie-în-fotografie permite efectuarea simultan a mai multor task-uri. De exemplu, minimizează fereastra în care vizionezi un film în timp ce în ecranul principal poți verifica emailul.
- Universal Clipboard folosește unealta Continuitate, oferind utilizatorului posibilitatea de a copia diferite fișiere pe mai multe dispozitive Mac sau iOS. Astfel, un document de pe laptop poate fi glisat direct pe telefon prin intermediul aceleiași aplicații, ușurând astfel munca utilizatorului.
Sursa foto: Mashable
Comentarii recente