Oculus pregătește primul set de căști VR care nu mai depind de smartphone sau PC

oculus-vr-no-pc

Conform Wikipedia, Realitatea virtuală (expresie provenită din engleză de la Virtual Reality sau VR) se referă la ambianțe artificiale create pe calculator care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică aproape reală, atât în anumite locuri reale, cât și în locuri imaginare. Practic, conceptul de realitate virtuală își propune un singur lucru: să ne punem ochelarii virtuali pe cap și să uităm că ne aflăm într-o lume complet digitală, stil Matrix.

În acest moment, producătorii de căști VR oferă două tipuri de soluții: căști care depind ori de smartphone, ori de PC pentru a reda conținutul multimedia, fapt ce poate nemulțumi anumiți utilizatori care nu doresc să fie condiționați de telefon sau PC pentru a experimenta realitatea virtuală.

În cadrul conferinței Oculus Connect 3, fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a anunțat faptul că Oculus, compania care face parte din echipa Facebook, intenționează să producă primul set de căști destinate realității virtuale care va funcționa complet independent, nemaifiind nevoie de un smartphone sau PC care să redea conținutul multimedia.

oculus-vr-no-pc

Zuckerberg a prezentat primul prototip în fata participanților la conferință, iar spre surprinderea tuturor, căștile nu și-au modificat aspectul exterior, fiind asemănătoare cu modelul de debut. Singura diferență față de primul model e lipsa cablului care conectează căștile la PC. Nu au fost făcute alte precizări legate de componentele hardware, CEO-ul rezumându-se la a declara că noua pereche de căști va avea integrată o cameră care va urmări mișcările capului și a corpului.

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *