Gear S – primul smartwach de la Samsung cu conexiune 3G

gear s 04La doar câteva luni de la lansarea modelelor Gear 2 și Gear 2 neo, Samsung a prezentat un nou model de ceas inteligent, dar de data aceasta device-ul denumit Gear S are o caracteristică foarte interesantă: conectivitate 3G.

Samsung Gear S oferă posibilitatea utilizatorului de a conecta ceasul la rețele 3G și 2G.  Astfel, posesorul ceasului inteligent nu mai este nevoit să conecteze device-ul la rețelele wireless pentru a primi notificări sau pentru a face apeluri. Ceasul dispune atât de conectivitate prin intermediul WiFi cât și prin intermediul Bluetooth, deci utilizatorul are mai multe opțiuni dacă dorește să partajeze anumite informații cu smartphone-ul personal.


gear s 01gear s 03


 

Date tehnice:

Ecranul ceasului Gear S este Super AMOLED, având în diagonală dimensiunea de 2 inch și rezoluție de 360 x 480. Chiar dacă este curbat semănând cu modelul Gear Fit, dimensiunea ecranului este destul de mare pentru un ceas inteligent. Samsung a echipat device-ul cu un procesul dual-core tactat la 1 GHz, 512 memorie RAM și 4 GB spațiu de stocare intern. La capitolul conectivitate mai merită menționat faptul ca ceasul oferă suport pentru conexiune USB 2.0 și conexiune GPS. Bateria lui Gear S este de 300 miliamperi și oferă o autonomie de aproximativ 2 zile.

Contrar așteptărilor Gear S nu va rula pe sistemul de operare oferit de Google (Android). Samsung a hotărât ca acest model să ruleze propriul sistem de operare – Samsung Tizen. Tizen este un sistem de operare dedicat produselor Samsung, iar acesta este mult mai eficient din punct de vedere energetic față de Android.

Alte caracteristici interesante și foarte la modă ale ceasului sunt senzorii accelerometru, giroscop, compas, măsurarea ritmului cardiac și barometru. Un mare plus pentru Gear S este rezistența la apă și praf (certificat IP 67).

gear s 02

Marele minus al ceasului este faptul că acesta nu are cameră de fotografiat.

Deocamdată cei de la Samsung nu au anunțat și prețul la care va fi comercializat produsul, dar au declarat ca modelul va fi gata de livrare în luna Octombrie.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Fii la curent cu cele mai noi articole abonându-te mai jos:

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *